Прочитај ми чланак

ИЗРЕШЕТАНИ ДОК СУ СЛАВИЛИ БАЈРАМ: Бошњаци оптужују Србе за убиство

0

pucnjava-puska-lovac-oko-zrenjanin-1328585176-63237ПРИЈЕДОР – Двe особе су убијене ноћас нешто пре поноћи у Трнопољу код Приједора, потврдио је за директор полиције РС Гојко Васић. Према Васићевим речима, засад непознати нападач је ушао у угоститељски објект и из ватреног оружја убио двојицу мушкараца.

Нападач је тренутно у бегу.

Убијена су двојица повратника бошњачке националности, а полиција је потврдила раније информациједа су убијени Алмир Реџић и Мухарем Харе Балић, jaвљају бошњачки медији.

– Не могу потврдити да ли је реч о повратницима или су то људи који су ту дошли преко лета. Углавном, то је чисто бошњачко насеље. Људи који су убијени су славили у кафани, да ли Бајрам или нешто друго, не знам – казао је Васић.

Из ЦЈБ Приједор званично је саоштено следеће:

– Полицијској станици Козарац синоћ у 23:35 сати, обратила се особа иницијала Р. И. те пријавила да је у угоститељском објекту у месту Трнопоље затекла два мртва тела. На месту догађаја извршен је увиђај у сарадњи са дежурним тужиоцем Окружног тужилаштва Бањалука, којом приликом је утврђено да је непознати извршилац починио кривично дело тешко убиство на штету особа Б. М. и Р. А. из Приједора. Предузимају се потребне мере и радње у циљу расвјетљавања кривичног дјела и проналаска извршиоца кривичног дела“.

Како незванично сазнајемо, нападач је са више хитаца из аутоматског наоружања убио двојицу повратника. Једна мештанка Трнопоља је казала да се инцидент десио у локалној кафани „Сан“, те да се не зна ко је пуцао на двојицу мушкараца.

Бошњаци из овог места кажу да су у страгу и да верују да је убиство национално мотивисано.

Мјештани су рекли да се боје.

– Сасвим је јасно да ниједан Бошњак не би нешто овако направио, све упућује на то да је убица српске националности – тврди Одборник у Скупштини Града Приједора Неџад Бешић.

Подсећамо да се управо у Козарцу недавно десио инцидент када су Бошњаци напали полицајца МУП Република Српска.

(Кликс.ба, Правда)