Прочитај ми чланак

Изетбеговић: Ми муслимани, никад више нећемо бити слаби

0

bakir_izetbegovic_0

СAРAJEВO – Председаваjући Председништва БиХ Бакир Изетбеговић изjавио jе данас у Сараjеву да jе примио службени позив за сусрет с нерезидентним амбасадором Израела за БиХ Давидом Kоеном, али да му, „након 1.000 људи убиjених у Гази по ко зна коjи пут, срце ниjе то допустило“.

Oн jе додао да jе разочаран реакциjом света и „поражен реакциjама“ Немачке и СAД коjи признаjу право Израела на одбрану.

„Слабост привлачи насилнике, и наша слабост и неорганизованост привукла jе невољу. Никад више нећемо бити слаби, а кад муслимани у свету буду довољно jаки онда ће и Немачка и СAД и сви остали реаговати како треба“, поручио jе Изетбеговић.

Члан Председништва БиХ Жељко Kомшић изjавио jе да ниjе примио службени позив за сусрет с нерезидентним амбасадором Израела у БиХ.

И представник хрватског народа у Председништву БиХ мисли да би било „дегутантно срести се с тим човеком у тренутку ових дешавања у Гази“.

С нерезидентним амбасадором Израела у БиХ Давидом Kоеном 23. jула jе разговарао члан Председништва БиХ, представник Републике Српске, Небоjша Радмановић.

Разговарало се о „билатералним односима БиХ и Израела, политичкоj ситуациjи у БиХ“ и, како jе наведено у саопштењу Службе за односе с jавношћу Председништва, о актуелним дешавањима у Поjасу Газе и на Блиском истоку, обjавила jе агенциjа фена.

Извор: Танјуг