Прочитај ми чланак

ЂУКАНОВИЋ: Видите Србију, чему ми да се надамо

0

Djukanovic vidite Srbiju_620x0

Премијер Црне Горе Мило Ђукановић истакао је да није реално у овом тренутку очекивати да грађани осете бољитак.

Како је објаснио Ђукановић, у катастрофалном окружењу није могуће имати бриљантну економију.

У прилог тој оцени, Ђукановић је у интервјуу Радију Црне Горе, приметио и да је „ово време у којем пада министар финансија“ у Србији због захтева да се оборе плате и пензије за 20 одсто, као и чињеницу да је Европа неколико година уназад у рецесији.

„Морамо приметити да је за различита времена реално постављати различите циљеве“, поручио је шеф црногорске државе.

„Све док имамо дефицит буџета, дотле смо у обавези да задужујемо земљу да покријемо тај дефицит. Оптерећујемо стандард наше деце, будућих генерација. Они те кредите морају да врате“, рекао је Ђукановић, наводећи да ова влада неће неодговорно повећати плате.

По њему је потребно прво елиминисати дефицит.

Ђукановић је казао да се Црна Гора, говорећи о остваривању економске политике, креће у добром правцу, додајући да би до краја године било реално очекивати економски раст од 3,5 одсто, што је на прошлогодишњем нивоу.

Његов оптимизам је заснован, како је казао, на посвећености инвеститора да наставе са улагањима у област туризма и енергетике, што може бити важан импулс црногорској економији.

Када је реч о Комбинату алуминијума (КАП) Ђукановић је казао да се влада Црне Горе „грчевито борила за нову шансу црногорском гиганту“, и изразио задовољство што су сачували ту шансу, упркос политичким опструкцијама.

(Танјуг)