Прочитај ми чланак

УКРАЈИНСКИ НОВИНАР: Кијев и Вашингтон лажу да система „Бук“ није било око Доњецка (Видео – доказ)

0

ukrajinski novinar kijev laže da buk nije bio

Анатолиј Шариј открио да је Војна телевизија Украјине 16. јула показала „Бук” у „зони антитерористичке операције”

Познати украјински новинар Анатолиј Шариј утерао је – поводом трагедије малезијског Боинга 777 – у лаж и кијевске власти и званични Вашингтон заједно са америчким специјалним службама.

Кијев и Вашингтон сложно су тврдили и тврде да су малезијски авион обориле снаге Доњецке републике ракетним системом „Бук“, а да украјинска армија са том катастрофом, која је однела животе безмало 300 невиних људи, нема ништа. И зато што је сама ракета наводно испаљена са територије под контролом „сепаратиста“. И зато што украјинских ракетних система „Бук“ није ни било у близини места на које је пао оборени авион.

А. Шариј је поставио у интернет видео-снимак украјинске војне телевизије од 16. јула увече. Постављеног, дакле: дан уочи обарања малезијског Боинга 777.

За оне који не знају руски: Шариј на самом почетку говори да он – ни иначе, а ни кадровима који следе – није додао ништа и да ништа и не оцењује, чак сугерише својим гледаоцима да закључке изведу сами.

Шариј одмах потом наглашава да филм није снимила руска Федерална служба безбедности, већ да га је он „скинуо“ са сајта украјинске војне телевизије.

У наредне две реченице подвлачи: да су Украјинци свој филм, који сведочи о борбеном дежурству система „Бук“ у „зони АТО“ (антитетористичке операције), пласирали 16. јула увече. То јест: дан уочи обарања Боинга 777.

Шариј даље указује својим гледаоцима шта је шта на кадровима који следе.

Прво им (то исто показује и црвена стрелица) предочава: ево, ово је систем „Бук“.

Затим: а ово је радар од откривање циљева „Купол“ (преко снимка је титловано прецизирање да то јесте „Буков“ радар, али да није „Купол“).

Шариј додатно указује (у истој функцији је нова црвена стрелица) на платформу којом је „Бук“ довезен, истичући да се ти системи обично тако не превозе, али да је украјинска страна више пута демонстрирала управо ту платформу.

Ово је све, али више него довољно за ефектно утеривање у лаж.

На одјавној шпици су речи које значе: смем да се кладим да украјинска армија оригинал овог кратког филма, снимљеног дан уочи катастрофе, никада неће показати…

(Факти.орг)