Прочитај ми чланак

СТРЕПЕ ЗА СУДБИНУ НЕСТАЛЕ ДЕВОЈЧИЦЕ: Пронађене патике и Тијанин нокат

0
pronadjene patike i tijanin nokat

Трагови… Дечаци показују где је нађена патика Трагови… Дечаци показују где је нађена патика

Полиција је рекла да не дајемо изјаве, а ја и немам посебне информације, казао Тијанин отац Игор Јурић. Тијана није имала ниједан разлог да оде од куће, рекао познаник.

Минути дуги ко године. Тако Игору и Мирјани, родитељима нестале девојке из Суботице Тијане Јурић (15), пролази време откако је њихова ћерка, у ноћи између петка и суботе, нестала на периферији Бајмока, пограничног места у близини српско-мађарске границе.

У кући Дане и Милета Батинића, Тијаниних бабе и деде, код којих је и овог лета проводила део распуста, забринутим родитељима придружила се фамилија, пријатељи и комшије. Нервозно се трзају на сваки звук телефона или отварање улазних врата. Чим је чуо за непријатну вест, Игор се из Белгије, где ради, вратио у Србију.

Сви траже девојчицу

– У полицији су нам рекли да због истраге не би било добро да дајемо икакве информације. У ствари, ми и немамо никакве посебне информације… Разумем ваш посао, али ништа друго осим овог не могу да вам кажем – гласом пуним очинске бриге обратио се Игор репортеру Курира.

Годишње буде пријављен нестанак 1.300 људи

Према подацима МУП, сваког дана у Србији нестане по неколико људи, годишње и до 1.300 особа.
Већина њих се врати кући или их полиција нађе.
– Током 2012. пријављен је нестанак 1.300 људи, од чега је 1.276 нађено.
Неки су се чак појавили на потпуно другом крају земље, а неки су и сами дошли кући и најчешће су говорили да се „не сећају где су били“ – кажу у полицији.
Иако се нерадо говори о томе, нестанци људи често се повезују с трговином белим робљем.

Међутим, стручњаци тврде да су далеко чешћи разлози други мотиви, од љубави, преко изостанка с часова до свађа у породици.

Он је само потврдио да је од тренутка Тијаниног нестанка цео Бајмок на ногама.

– Хвала свим пријатељима и комшијама што су у овим тешким тренуцима уз нас. С нама је цела фамилија. Бајмочани даноноћно трагају за Тијаном – додао је Игор.

А да је заиста тако, уверили смо се кад смо, непун километар од куће Тијаниних бабе и деде, дошли до дела шљунковитог пута који води до Спортског центра Рата.

Ту смо затекли групу Тијаниних другова који су упорно трагали за њом.

Иако је међу Бајмочанима и даље живо сећање на трагедију која се 2010. догодила у Суботици, где је ученица Милица Барашанин (16) свирепо усмрћена, а убица још није ухваћен, сви се надају да се овог пута неће поновити иста прича.

У. Р. (15) каже да никога не напушта нада да ће другарицу наћи живу.

– Играли смо фудбал кад су до нас дотрчали дечаци и рекли да је Тијана нестала. Било је око пола један ујутро.

Брзо смо кренули у потрагу за Тијаном и нашли смо њену белу „старку“ и један нокат – каже дечак за Курир.

Омиљена другарица

Истог је мишљења и четрнаестогодишњи Д. Б.

– По селу се свашта прича, али се ми надамо да ћемо је наћи. Није имала ниједан разлог да оде од куће. Тијана је добар ђак, омиљена другарица у друштву – наводи тинејџер.

tijana-juric- sudbina nestale devojcice

СВАКОГ ЛЕТА БИЛА КОД БАБЕ И ДЕДЕ

Тринаестогодишњи М. М. каже да се нико неће смирити док не пронађу Тијану.

– Она је сваког лета долазила код бабе и деде у Бајмок. Никада није остајала напољу дуже од један сат иза поноћи. Била је врло одговорна и редовно се, колико нам је познато, баби јављала телефоном.

Те ноћи је сама кренула до другарице да јој врати дукс и нестала – испричао је пријатељ нестале девојчице.

(Курир)