Прочитај ми чланак

СМЕХ ДО СУЗА: Нема шале – полицајац умало да ухапси глумца на сцени!

0

rs-prnjavor_policajac da uhapsi glumca

У Прњавору на необичан начин прекинута позоришна представа на градском тргу. Ревносни Н. К. муњевито усред скеча заштитио глумицу од глумца силеџије.

Мало је ко могао и наслутити да ће глумачка представа на отвореном на Тргу српских бораца у Прњавору у Републици Српској, са темом насиље у породици, до суза засмејати многобројне гледаоце. А поготово да ће бити прекинута – и то интервенцијом полиције!

НЕМА ШАЛЕ

Овај догађај је само потврда да нико у Прњавору не сме ни да се нашали да врши породично насиље – у шаљивом тону је објаснио догађај др Синиша Гатарић, начелник прњаворске општине, гостима Фестивала националних мањина у Прњавору.
Те речи пропраћене су аплаузом, док су организатори на тргу полицајца понудили пићем.
У Полицијској станици Прњавор рекли су нам да је реч о полицајцу професионалцу, који је због необавештености муњевито реаговао, те да неспоразум није произвео никакве последице.

Као гром из ведра неба, „завеса је пала“ када је необавештени али ревносни полицајац Н. К. дотрчао, прескочио заштитну ограду и окомио се на запрепашћеног глумца, уверен да он уистину има намеру да одсече косу и „шакета“ своју непослушну супругу.

– Стани! Глума је!… Пусти га! Представа је!… – повици су присебних гледалаца, са трибина и из баште околних кафића, који су спасили 20-годишњег Алдина Фафуловића, члана аматерске глумачке екипе из Витеза.

Новосађанин Саша Денић, координатор представе Форум театра из Витеза, објашњава за „Новости“ да је тамошње удружење „Млади Роми“ изводило представу „Реци НЕ насиљу у породици“. По сценарију, обесни супруг се, због „фејсбучења“, окомио на супругу, иначе, мајку њихово троје деце, домаћицу која је, заправо, на интернету обављала консултације у вези с пројектима за невладину организацију.

– Осим псовки и симулираних удараца, полицајца су вероватно збуниле маказе којима је, по сценарију, муж насилник имао намеру да одсече косу супрузи – каже Денић.

– На то је, на опште изненађење, униформисани полицајац улетео међу глумце и окомио се на глумца супруга. Сви смо били затечени. Срећом, даље неугодности спасили су га повици публике.

Полицајца је, по многима, понела маса људи која је, чувши громогласне и сочне псовке, погрдне повике и ударце, похрлила на поприште „сукоба“.

– Био сам шокиран и понајмање сам очекивао интервенцију полиције – казује „Новостима“ Алдин, умало ухапшени глумац.

– Поготово кад ми је полицајац прилазио претећи речима: „Одбиј, стани, шта ти је? Чујеш ли ти мене?!“

Међу онима који су из публике довикивали „Представа је“, био је и Жељко Јокић, један од старешина прњаворске полиције.

– Прибојао сам се да глумца не смота и веже, односно стави му лисице на руке – искрено каже Којић.

– Ипак, мора се признати да је полицајац муњевито реаговао.

Многи од присутних су се буквално покочили од смеха када су се уверили да интервенција полицајца није била саставни део представе.

(Вечерње новости)