ОРЛИЋИ: Србија без финала после пенала

0

Млада репрезентација Србије није успела да се пласира у финале Европског првенства у Мађарској, поражена је од Португала после извођења једанаестераца.

ГЕОПОЛИТИКА: Рискатна Порошенкова игра и арапска подршка Изреалу

5

Криза у Украјини добила је још једну димензију – политичку. У време док на истоку земље бесни рат – с многобројним жртвама и великим разарањима – у Кијеву је пала влада. Коалиција на чијем челу је био премијер Арсениј Јацењук безнадежно се распала.

МИРЈАНА БОБИЋ-МОЈСИЛОВИЋ: У савременом свету крив је онај коме Американци не докажу ништа

32

С обзиром на то да је Бела кућа закључила и саопштила да је руски председник Владимир Путин „крив“ за обарање малезијског авиона изнад ратне зоне у Украјини и поновила да са ЕУ и Г7 ради на увођењу нових санкција Москви, лакше се дише.

ЛЕПА СРБИЈА – ЈАПАНСКИ ТУРИСТИ: „Срби, да ли знате да живите у рају!”

12

Савршен викенд излет бродом од Београда до Кладова дуж највеће реке Европе. Трајанова табла, Гвоздена капија, Мали и Велики казан најбоље се доживе са воде.

ВЕЛИКИ РАТ И МАЛИ, велики народ у њему

0

При­ли­ком исто­риј­ске по­се­те аме­рич­ког пред­сед­ни­ка Ри­чар­да Ник­со­на Пе­кин­гу, ње­гов др­жав­ни се­кре­тар Хен­ри Ки­син­џер упи­тао је ки­не­ског ше­фа ди­пло­ма­ти­је Чу Ен­ла­ја шта ми­сли о Фран­цу­ској ре­во­лу­ци­ји. Од­го­вор је Аме­ри­кан­ца оста­вио без тек­ста: „Још је ра­но из­во­ди­ти за­кључ­ке”.

ЕУЛЕКС ОТКРИВА: Ко је умешан у трговину органима?

3

Накнадно је обелодањен један скривани извештај УН који потврђује налазе Мартија, који у извештају и резолуцији СЕ наводи да „оно што смо открили, није уопште непознато: битни извештаји обавештајних служби и полиције су већ одавно обелоданили и дали увид у те чињенице“.

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ: ЕУ – Србија санкције Русији; Вучић: Лојални смо, али …

17

Премијер је, поводом поруке италијанске министарке спољних послова Федерике Могерини да ЕУ очекује од Србије повећан ниво усаглашености спољне политике са Бриселом по питању санкција Русији, рекао да ће се влада борити да и даље брани своје виталне интересе, те да није спреман на промену такве политике.

РУСИЈА МОЖЕ САМА, Запад неће постићи свој циљ

4

Руски председник Владимир Путин дао је задатак индустрији земље – убрзати прелазак на супституцију увоза. То је неопходно како би се избегли политички ризици неиспуњавања уговора, саопштио је он на састанку по овој теми.

АТП ЛИСТА: Велики скок Троицког WТА ЛИСТА: Бојана у Топ 40

0

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић и ове недеље је на првом месту АТП листе са 460 бодова предности у односу на Шпанца Рафаела Надала,

СРПСКИ ФУДБАЛ: ФК Нови Сад угостиће селекцију Народне Републике Луганск

1

Фудбалери Новог Сада крајем августа угостиће на „Детелинари“ репрезентацију Народне Републике Луганск која се отцепила од Украјине.

Како Аустрија обележава годишњицу објаве Првог светског рата

0

Недељник „Профил”, који се од почетка година веома озбиљно бави овом темом, 21. јула на својој насловној страни најавио је чланак „Ко је био крив за Први светски рат?” (у поднаслову: „Тешка одговорност Аустрије”) Херберта Лакнера, који почиње критиком књиге „Месечари.

РУСИЈА: САД варају све

9

Између осталог, кога може да задовољи формулација: Ми знамо шта се десило и ко је то урадио, али никоме нећемо рећи? После преноса у спољну политику она делује исто тако апсурдно као и у унутрашњим расправама.

УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМАК: Украјински фашисти направили масакр (+18)

2

Снимак је унемирујућег карактера

Беба погинула, мајка се бори за живот, седам држављана Србије повређено

0

Осмомесечна беба је погинула а још осам грађана Србије је повређено у тешкој саобраћајној несрећи у Македонији. Удес се догодио на путу између Ђевђелије и Велеса

У случају нових санкција против Русије цена нафте ће пробити плафон

0

Европска Унија се спрема да објави нови списак санкција против руских грађана и компанија. За сада се не зна о којим конкретним мерама се ради. Међутим, економисти тврде да ако европски лидери уведу нове санкције, онда ће светске цене нафте порасти до $200 за барел.

Гранатирана српска амбасада у Либији , гелери на све стране

1

Пројектил се зарио у танк за воду од армираног бетона, који се налази на крову овог објекта.

НЕМАЧКА АМБАСАДА: Стварење жртве од насилника

3

Да ли има случај у историји да се држава која је бомбардовала неку земљу и побила њене грађане чуди ко је напао њену амбасаду.

УКРАЈИНСКИ НОВИНАР: Кијев и Вашингтон лажу да система „Бук“ није било око Доњецка (Видео – доказ)

1

Анатолиј Шариј открио да је Војна телевизија Украјине 16. јула показала „Бук” у „зони антитерористичке операције”

ЛЕНГЛИ (седиште ЦИА) ШАЉЕ ОДГОВОР (нардбе) КИЈЕВУ

9

КИЈЕВ, ВИСОКОМ ОБАВЕШТАЈЦУ ЦИА
Џентлмени!
Наша процена тока операције „7-17“ је следећа:

ПОБУНА: Панкери гађали полицију фекалијама и кесама пуним урина!

2

Бечким панкерима је стигло појачање, јер им је у помоћ пристигло и 300 анархиста из Немачке.