• Почетна
  • СПОРТ
  • САЛЕ ЂОРЂЕВИЋ: Богдановић израста у великог играча, за њега је само небо лимит
Прочитај ми чланак

САЛЕ ЂОРЂЕВИЋ: Богдановић израста у великог играча, за њега је само небо лимит

0

1577_aleksandar-djordjevic-01-foto-marko-metlas_af

Базични део припрема је готов, репрезентација Србије ће се у недељу поздравити са Копаоником. После доручка, око 9,30 часова, Орлови крећу за Ниш. Ручак, па обавезни одмор – и прва припремна утакмица.

Пре него што на делу видимо најбоље српске кошаркаше, време је за подвлачење црте, сумирање утисака, извлачење закључака. Иако је у прве две седмице припрема било и детаља који су реметили рад, селектор Александар Ђорђевић, генерално је задовољан урађеним.

– Прво са чим могу да будем задовољан је озбиљност са којом смо сви ушли у овај посао, пре свега играчи. Посебно сам срећан због њиховог односа према раду – почео је причу Ђорђевић.

О свему томе је водио рачуна и приликом прављења списка. План ремете неочекиване повреде – последњи је са списка отпао Огњен Кузмић, а велики знак питања је поред Немање Дангубића.

А, није да селекцији Србије на руку иде и касно прикључивање појединих играча – због клупских обавеза последњи је дошао Немања Недовић. Али, то су све објективне околности, на које не може да се утиче.

– Недовић је дошао физички потпуно спреман – додао је Ђорђевић.

– Али, сигурно ће имати пуну главу нових информација. И зато морамо да имамо стрпљења. И он сам мора да буде стрпљив. Од њега очекујем да својим атлетским квалитетима подигне ниво на спољним позицијама и то пре свега играњем на лопти. Без тога не може да се игра.

Наглашавајући да имамо искусне играче који размишљају на терену, селектор је наставио:

– То је пре свега Милош Теодосић, затим Владимир Мицов, као и Богдан Богдановић који израста у великог играча, за њега је небо лимит. Али, и сви остали. Заслужили су јавну похвалу за рад.

(Спортски журнал)