• Почетна
  • СПОРТ
  • СРПСКА КОШАРКА – ЂОРЂЕВИЋ: „Кузмић и Дангубић неизвесни за Шпанију“
Прочитај ми чланак

СРПСКА КОШАРКА – ЂОРЂЕВИЋ: „Кузмић и Дангубић неизвесни за Шпанију“

0
Фото: Александар Димитријевић

Фото: Александар Димитријевић

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је данас да је мало вероватно да ће центар Голден стејта Огњен Кузмић конкурисати за тим за Светско првенство, а да је под знаком питања и Немања Дангубић.

Кошаркашка репрезентација Србије приводи крају базични део припрема на Копаонику, одакле ипак стижу лоше вести по Орлове.

„Огњен је пре два дана стигао у Београд, данас ће нам се придружити на Копаонику. Међутим, сазнали смо да је имао стрес фактуру фибуле која захтева три до четири недеље мировања. Прегледаће га и доктор Радовановић, али минимални су изгледи да Кузмић мозе да конкурише за најбољи састав“, рекао је Ђорђевић за сајт Кошаркашког савеза Србије.

Селектор је навео и да му је жао због тога, јер је Кузмић „занимљив играч“.

„Било би добро да је уз наше високе играче, да на терен пренесе своју енергију, снагу и висину. То би било веома добро, тренинзи би сигурно били интересантни, из њих би изашао квалитет“, казао је он.

Проблеми с повредом муче и Немању Дангубића за кога селектор такодје није сигуран да ли ће моћи да издржи читаве припреме.

„Тренирао је само првог дана и колено је почело да му отиче. Све је то последица напорног лета у коме је имао пуно обавеза. То је велика штета и за њега и за мене“, рекао је Ђорђевић.

Због новонастале ситуације селектор не искључује могућност да позове неке нове играче у национални тим.

„Анализирамо и размишљамо на ту тему. Капитен (Ненад) Крстић је још у посебном режиму рада. У прави ритам тренинга требало би да уђе у следећих седам до десет дана. Можда и раније. Радуљица полако улази у физичку форму која му је потребна да игра нашу кошарку. Мора да буде још атлетски спремнији, што и он сам зна“, казао је Ђорђевић.

Добра вест за Ђорђевића је да је Владимир Мицов после последњих прегледа и анализа крви добио „зелено светло“ да се максимално укључи у тренажни процес.

„Мицов је у потпуности одрадио први тренинг. Осећа се добро. И то је заиста добра вест“, рекао је Ђорђевић.

Србија прву контролну утакмицу одиграће у недељу од 18.00 у дворани Чаир у Нишу, против „Б“ селекције Србије. Улаз на тај меч је бесплатан, а највише по четири улазнице сви заинтересовани могу подићи на благајнама дворане на дан утакмице од 10.00.

Светско кошаркашко првенство одржаће се од 30. августа до 14. септембра у Шпанији.

(Бета)