Прочитај ми чланак

ОРЛИЋИ: Мандић у 90′ за полуфинале Србије!

0

orlici srbija orig

Поготком Станише Мандића у 90. минуту у мечу са Бугарском, омладинска репрезентација пласирала се у полуфинале Европског првенству у Мађарској.

Србија је прошла даље као друга у групи, захваљујући поразу Украјине од Немачке резултатом 2:0.

Србија – Бугарска 1:0
Мандић 90′

Састави:

Србија: Рајковић – Стевановић, Јовановић, Бабић, Антонов – Грујић, Здјелар, Ристић (Дражић 73′), Пантић (Јокић 59′), Гаћиновић – Јовић (Мандић 59′)
Бугарска: Љубенов – Васиљев, Велков, Галабов, Петров – Десподов (Велковски 79′), Тсонев, Колев, Дрјанов – Минчев, Даскалов (Вутов 46′)

Херој Србије је млади нападач Чукаричког Станиша Мандић, који је био прави џокер Вељка Пауновића, јер је у другом полувремену заменио Јовића.

Он је искористио једну дугу лопту из одбране, побегао одбрани Бугарске и постигао најбитнији гол у каријери.

У борби за финале омладинска селекција Србије играће против репрезентације Португала, која је имала максималан учинак у групи А.

Србија је у кључном мечу на ЕП бити ослабљена неиграњем тројице кључних играча, али је и поред тога успела да победи.

Наш најбољи млади репрезентативац Андрија Живковић се вратио у Београд јер Партизан очекује дуел 3. кола квалификација за Лигу шампиона са Лудогорецом.

Капитен Немања Максимовић није играо јер је у финишу дербија са Немачком (2:2) добио црвени картон, док је други крилни играч Вељко Симић доживео повреду.

Такође, овим тријумфом ’Орлићи’ су обезбедили пласман на Светско првенство следеће године.

Ток меча:

Репрезентација Србије кренула је веома офанзивно у овај меч, а већ у четвртом минуту имала је прву прилику, међутим Јовић није успео да погоди. Бугари су се у наредних неколико минута ослободили и успевали да игру сецкају ситним фауловима.

Други пут ’Орлићи’ су припретили у 15. минуту, када је покушао Гаћиновић.

Узвратили су и Бугари неколико минута касније. После корнера Тсонева, Минчев је покушао из казненог, али је Рајковић одбранио. То је дало енергију нашој екипи која је у 22. минуту поново била близу гола. Шутирао је Гаћиновић по други пут, али је Љубенов одбранио.

Ушло се у мирнији период меча, да би ’Орлићи’ поново напали у финишу полувремена. Први ударац упутио је Пантић, голман Бугарске био је сигуран. Фудбалер Партизана је покушао и у 39. минуту, да би Грујић промашио последњу шансу три минута касније.

До краја полувремена није било узбуђења, па се на одмор отишло без голова.

Други део игре Србија је отворила новим покушајем. Ударац из угла је извео Ристић, али је Бабић био непрецизан. После Бабића и Грујић је промашио, пре него што је Здјелар добио жути картон у 56. минуту, због старта над Дрјановим.

Селектор Србије Вељко Пауновић извршио је двоструку измену нешто пре сата игре, Јокић је заменио Ристића, док је уместо Јовића ушао Мандић.

После уводне иницијативе приобудили су се и Бугари, па је Рајковић морао да се истакне и одбрани ударац Василева. Гаћиновић је на другој страни шутирао након корнера Јокића, без већег успеха.

Уследио је нови талас напада наших момака. Пре свих покушавао је Гаћиновић који никако није успевао да савлада Љубенова, па је тако најбољу прилику на мечу пропустио у 72. минуту.

Пре њега, могла су и бугарски репрезентативци до гола, да је Минчев био мало концентрисанији.

У 73. минуту Пауновић је направио и последњу измену, увео је Дражића уместо Ристића.

После много неискоришћених прилика Гаћиновић се унервозио, па је у 82. минуту због фаула над Колевим зарадио жути картон.

Коначно се исплатила иницијатива Србије која је у 90. минуту обезбедила пласман у полуфинале Европског првенства. Нападач Чукаричког Станиша Мандић који је у игру ушао пола сата раније, искористио је једну дугу лопту, побегао одбрани Бугарске и постигао најбитнији гол у каријери. Србија је у полуфиналу!

(Б92)