• Почетна
  • ДРУШТВО
  • Тому Здравковића откупљивали од Турака због коцкарских дугова!
Прочитај ми чланак

Тому Здравковића откупљивали од Турака због коцкарских дугова!

0

У једној од емисија Миломира Марића “Голи живот” причало се о животу Ђорђа Божовића Гишке, а његов пријатељ из Немачке Милан Бунчић присетио се како је за чувеног певача Тому Здравковића морао да плати 7.000 марака, како би га у Франкфурту избавио од Турака.

tomaКоцкарска страст га уваљивала у разне непријатне ситуације: Тома Здравковић

Тома је играо барбут с Турцима, изгубио је, па је морао да позајми паре.

– Нисам био ни популаран, ни опасан момак, али су ме сви волели – и Јусуф, Љуба, Зоран, Лепа Лукић, покојни Тома Здравковић..Певао је с једном певачицом у Офенбаху и ујутру кад заврши наступ, спава код мене. Кад устанемо да пијемо кафу, он куцка кашичицом у шољу и пише песме – каже Милан Бунчић, преноси телеграф.рс.

– Дође 11 сати увече, пита власник: “Где је Тома?”. Ја нисам знао. Долази један момак и каже ми да ме је звао Тома, у Франкфурту је, игра барбут с Турцима. Они знају да је популаран певач, али су му скинули ципеле и није могао да дође бос. Молио ме је да дођем да га откупим – објаснио је Гишкин пријатељ кроз смех ову занимљиву епизоду из живота певача.

Бунчић открива да је платио 7.000 марака Томиног дуга, како би му Турци вратили ципеле да може да се врати у дискотеку и пева. Додао је и да је Тома волео много да попије, као и да се коцка, што га је коштало живота.

(Вести)