• Почетна
  • СВЕТ
  • НАЈВЕЋА МИСТЕРИЈА: Мали скелет из Чилеа нема људски ДНК (ВИДЕО)
Прочитај ми чланак

НАЈВЕЋА МИСТЕРИЈА: Мали скелет из Чилеа нема људски ДНК (ВИДЕО)

0

vanzemaljac-atakama-Weirdcommunity-wikia-com

Скелет пронађен у пустињи Атакама у Чилеу пре више од 10 година био је ‘школски пример’ ванезмаљца из филмова. Имао је тврде зубе, испупчену главу и чудно заобљено теме, па су многи пожурили са закључком прогласивши га ‘коначним доказом да у свемиру нисмо сами’.

Ата, како је назван човеколики створ из пустиње Атакама у Чилеу пронађен 2003. године, и данас интригира како научни, тако и лаички свет. Много је оних који верују да је он доказ о постојању ванземаљског живота у свемиру.

Ипак, чињенице тврде другачије…

Утврђено је да је реч о некој врсти мутираног мушкарца. Према анализама америчких научника на основу узорака из коштане сржи, утврђено је да је реч о „интересантној мутацији“ мушкарца који је после рођења живео свега шест до осам година.

– Могу са сигурношћу тврдити да није реч о мајмуну. То је човек – ближи људима него шимпанза. Живео је од шест до осам година – изјавио је Гери Нолан директор одељења за биологију матичних ћелија на Стенфорд универзитету у Калифорнији, а преноси „Телеграф”.

Ипак, иако су резултати показали да је скелет ближи људском пореклу, ДНК каже нешто друго. Наиме, он се код Ате разликује за 9 одсто од оног који имају људска бића. На том проценту ДНК није дала људску генетску референцу!

Иначе, ово створење је 2003. открио један локалац који је трагао за историским знамењима. Он је ископао белу крпу у коју је био замотан „чудни скелет” не већи од 15 центиметара. Створење је имало тврде зубе, испупчену главу и чудно заобљено теме. Тело је било прекривено неком врстом крљушти тамне боје. За разлику од људи, имало је девет ребара.

Нагађало се да је реч о абортираном фетусу, мајмуну, али најчешће да је реч о ванземаљском бићу, које је пало на Земљу.

 

Извор: Дневно.рс