Прочитај ми чланак

„Ја сам најближи потомак Гаврила Принципа“

0

393625_cane1-foto-partibrejker-rs_f

Певач чувене рок групе “Партибрејкерс“, Зоран Костић Цане, остао је бунтован и ангажован. Некада је са камионске приколице са својим пријатељима Гилетом и Чавкетом из “Електричног Оргазма“, Миланом Младеновићем из “ЕКВ-а“ пробао да заустави рат, а протеклих дана и недеља је устао против смештања сплавова на језеро у Зрењанину.
Цане и Гаврило Принцип су били породични партибрејкери

Некада је бранио младе од мобилизације а данас од дератизације „масних шипки на којима се увијају плесачице, дроге и залуталих метака“.

„Ја сам потомак Гаврила Принципа. Ми смо породично партибрејкери. Свашта се писало о Гаврилу. Гаврило Принцип је са својих непуних 19 година дао живот да бисмо сви ми живели заједно.“

О својим легендарним изјавама има да каже само да су некада исправно, а чешће лоше интерпретиране.

„Ја сам као Ера са онога света или Нусредин хоџа. Постао сам као неки лик из народне митологије. И ја чујем све то, те моје изјаве. Онда ме људи често модификују и не знају да испричају моје праве речи. Многе ствари су измишљене. Али ја о томе шта сам рекао не могу да причам без присуства свог адвоката“.

Наравно, дотакао се и питања цензуре односно аутоцензуре о којој се све више говори, али онако, иза кулиса, аутоцензурисано.

„Човека у ово време обликује страх. Аутоцензура. Овде никада ниси имао ситуацију да је нешто било баш скроз забрањено. Али забране су ишле од уха до уха“.

 

(Nedeljnik)