• Почетна
  • СПОРТ
  • ЕП (ЈУНИОРИ) КОШАРКА: Србијa декласирали Русију на старту!
Прочитај ми чланак

ЕП (ЈУНИОРИ) КОШАРКА: Србијa декласирали Русију на старту!

0

ep juniori kosarka srbija rusija

Мушка јуниорска кошаркашка репрезентација Србије победом је стартовала на првенству Европе у Турској савладавши у првом колу Д групе селекцију Русије са 79:53 (21:15, 19:16, 23:13, 16:9)

Изабраници селектора Александра Бућана декласирали су селекцију Русије, која је тешко проналазила решења како би парирала на прави начин.

Српски јуниори су од самог почетка одиграли веома ангажовано и одговорно, а чврстом одбраном из које је проистекао велики број контранапада већ почетком другог полувремена преломили су утакмицу и дефинитивно срушили отпор ривала.

До убељивог тријумфа Србију су предводили Остојић и Лазаревић са по 13, Павловић са 11 и Вучетић са 10 поена, док је код Руса најефикаснији био Карпенков са 15.

– Жестоким темпом сломили смо отпор селекције Русије и дошли до веома важне стартне победе. Имали смо пуно контранапада, постигли велики број лаких поена, што је уз врло добру одбрану било пресудно на овом мечу – рекао је селектор Бућан за сајт Кошаркашког савеза Србије.

Он је, међутим, додао да се тим неће заваравати убедљивим тријумфом, јер га очекују далеко тежи дуели са Црном Гором и Шпанијом.

– Имали смо проблема са офанзивном скоком ривала у првом полувремену, али смо у наставку утакмице и то успели да решимо. Због убедљивог вођства били смо у могућности да максимално сачувамо од фаулова и умора наше високе играче који ће бити далеко потребнији у наставку шампионата – закључио је Бућан.

У другом колу Д групе европског првенства за кошаркаше до 18 година Србија игра у петак од 13 сати против Црне Горе.

(Спортски журнал)