• Почетна
  • СПОРТ
  • ЕП (ЈУНИОРИ) КОШАРКА: Срби очитали лекцију Босанцима; Рускиње тесно боље од Српкиња
Прочитај ми чланак

ЕП (ЈУНИОРИ) КОШАРКА: Срби очитали лекцију Босанцима; Рускиње тесно боље од Српкиња

0

ep juniori kosarka

Јуниорска кошаркашка репрезентације Србије на корак је од пласмана у четвртфинале првенства Европе у Летонији пошто је у другом колу Е групе савладала селекцију Босне и Херцеговине са 77:51 (22:9, 23:7, 17:14, 15:21).

Изабраници селектора Александра Бућана пружили су сјајну партију и славили убедљивим резултатом, само дан пошто су очитали лекцију Русији тријумфом од 45 поена разлике.

СРБИЈА: Јарамаз 5, Загорац 6, Пушица 7, Југовић 5, Апић 3, Бабовић 9, Ђукановић 5, Вељковић 8, Бурсаћ 6, Љубенковић 4, Вучетић 10, Давидовац 9.

БИХ: Захирагић 4, Цуревац, Лакић 4, Гацић, Лулић 6, Караматић 8, Алић 11, Смајловић, Лазић, Полутак 16, Туновић 2.

 

Победа над селекцијом из комшилука осигурана је већ у првом полувремену када су „орлићи“ обезбедили недостижну предност. Најефикаснији у српском саставу били су Вучетић са 10 и Бабовић и Давидовац са по девет поена, док је у селекцији БиХ Полутак постигао 16, а Алић 11 поена.

Српској селекцији потребна је победа у последњем колу, у среду од 15.15 против Чешке, како би и теоретски осигурала пласман у четвртфинале.

У осталим мечевима другог кола Е групе касније играју Француска – Чешка и Литванија – Русија.

На табели води Србија са шест бодова, колико имају и Французи, који имају меч мање. Следе Литванија и Русија са по пет бодова и утакмицом мање, док последње место деле Чешка (меч мање) и Босна и Херцеговина са четири освојена бода.

И Русија тесно боља од Србије: Кошаркашице поражене у другој фази првенства Европе

Кошаркашице Србије до 18 година и у другом колу друге фазе Европског првенства доживеле су неуспех пошто су у групи Е поражене од Русије са 68:64 (16:22, 24:15, 13:13, 15:14).

Српкиње због добро одигране прве рунде такмичења и три победе обезбедиле су пласиман даље, али са поразом од селекције Русије под притиском играју наредну фазу.

Јулијана Војиновић је са 20 поена била најбоља у дресу Србије, док су Црвендакић и Богићевић постигле по 13 поена. У победничком саставу предњачила је Жозелина Маига са 25 поена и Дарија Колосовскаја са пет поена мање.

То је други пораз у низу српске репрезентације након што је Француска била боља, али је селектор Зоран Тир изјавио и после тог дуела да његове изабранице само размишљају о четвртфиналу које играју у петак.

(Танјуг)