• Почетна
  • СВЕТ
  • Чомски: САД су отворено умешане у убијање Палестинаца кроз војну подршку Израелу
Прочитај ми чланак

Чомски: САД су отворено умешане у убијање Палестинаца кроз војну подршку Израелу

0

comski

ВАШИНГТОН – Американци сами изазивају дубоки антиамериканизам међу муслиманима у свету због подршке Израелу, изјавио је амерички професор Ноам Чомски.

Сједињене Америчке Државе су јасно и отворено умешане у убијање Палестинаца кроз војну, политичку, дипломатску и идеолошку подршку Израелу, оценио је Чомски.

„Државе у данашњем свету раде све могуће како би оствариле своје националне интересе. Тако и Америка подржава Израел, јер је то у њеном стратешком интересу“, оценио је Чомски, преноси Анадолија.

Чомски је нагласио да ни Европска унија (ЕУ) не мари много за оним што се дешава у Гази, а арапски свет је дубоко подељен и немоћан да нешто више учини.

„Турска је једина земља која је заузела снажан став према Израелу и која јасно и отворено говори да не жели прихватити неправду над Палестинцима. То је тренутно стање ствари на терену“, истакао је Чомски.

Чомски је рекао да ће САД сада много теже убедити муслимански свет да жели искрено пријатељство са њима.

Американци сами изазивају дубоки антиамериканизам међу муслиманима у свету због подршке Израелу, рекао је Чомски.

„Не знам како ће после овога САД рећи исламском свету и муслиманима да желе искрен дијалог и сарадњу са њима. То је уистину највиши степен лицемерства и обмане. САД су још једном издале муслимански свет“, оценио је Чомски.

„Уједињене нације не чине скоро ништа да зауставе кризу у Гази“, рекао је Чомски и додао да УН ради оно што му кажу велике силе.

(Фонет)