Прочитај ми чланак

АМЕРИКАНЦИ ТВРДЕ: У Србији живи 85 одсто католика! (Фото)

0

Amerikanci tvrde Srbi katolici

Један од најпознатијих америчких портала који се бави вестима с неамеричког подручја тврди да у нашој земљи преовладавају католици, позивајући се на податке ЦИА.

На “Globalpost.com”, једном од најпознатијих америчких портала који се бави вестима с неамеричког подручја, Србија је смештена међу земље чије је становништво већинске римокатоличке вероисповести?!

Судећи по подацима овог сајта, у нашој земљи преовладавају католици, а њихов удео у својеврсној “религиозној мапи” је чак 84,6 процената! Код земаља у окружењу, подаци нису погрешни и они су наведени у размери која одговара демографским карактеристикама земаља с овог подручја.

Текст је насловљен са “Ово су најрелигиознија места на свету” и у њему су наведене вероисповести грађана у земљама Европе, као и Северне и Јужне Америке. Подаци су базирани на подацима америчке Централне обавештајне агенције (ЦИА).

amerikanci tvrde srbi katolici
Међутим, према подацима који могу да се нађу на сајту ЦИА-е, Србија је веродостојно приказана, с потпуно тачним подацима везаним за вероисповест њених грађана.

– Према подацима из 2011. године српски православци чине 84.6 процената становништва, католици чине 5 одсто, муслимани 3,1, протестанти 1, атеисти 1.1 одсто становништва, док је удео оних који нису желели да се изјашњавају 4,5 одсто – наводи се на сајту најпознатије светске тајне агенције.

На сајту ЦИА-е се такође налазе сви најопштији подаци који су везани за нашу земљу, старосну структуру, границе, њену историју, оружане снаге, војску као и политичку ситуацију. Међутим, те информације су мање-више познате и међу њима нема “тајних” података.

(Телеграф.рс)