Прочитај ми чланак

Амери масовно купују „калашњикове“

0

kalasnjikov1_620x0

Након објаве нових санкција Русији, Американци у великим количинама купују руске „калашњикове“, јер се боје да би то оружје ускоро могло да нестане из продавница.

Американци у великим количинама купују руске „калашњикове“, јер се боје да би то оружје ускоро могло да нестане из продавница због уведених санкција Русији

Како наводе амерички медији, након задњих санкција уведена је забрана увоза у САД производа концерна „Калашњиков“, који улази у састав државне корпорације „Ростех“. При томе је продаја и употреба оружја, које се налази на територију САД, и даље допуштена.

Становници многих држава желе да купе аутомат „калашњиков“, јер сматрају да ће ускоро поскупити или нестати из продаје.

– Продајемо производе концерна „Калашњиков“ и они јако брзо нестају, истиче Роберт Келер, представник мрежа трговина оружјем „К-Вар корп“.

Према његовим ријечима, на валу популарности „калашњикова“ повећана је и продаја другог оружја које подсећа на тај руски аутомат.

Сматра се да су „калашњиков“ и његове различите модификације најраспрострањеније стрељачко оружје на планети.

Према подацима државне корпорације „Ростех“, у коју улази и концерн „Калашњиков“, током последњих 65 година у свету је пуштено у продају око 100 милиона јединица овог аутомата.

 

(Срна)