Прочитај ми чланак

НЕПЛАТИШЕ: Тајкуни држави дугују 18,7 милијарди динара!

0

tajkuni-1

Мирослав Богићевић, власник концерна „Фармаком“, и даље је највећи појединачни порески дужник у Србији јер његове фирме укупно дугују држави 2,08 милијарди динара!

Са овим износом дуга Богићевић је практично четврти на најновијој листи пореских дужника, одмах иза државних фирми „Застава оружје“, „Симпо“ и „Крушик“ (2,38 милијарди).

И дугови и истрага

Званично осма на листи неплатиша коју је јуче објавила Пореска управа Србије налази се фирма „Мера инвест“, иза које стоји Марко Мишковић, наследник власника „Делта холдинга“ Мирослава Мишковића. И фирма бившег функционера ДС Драгана Копчалића „Монтера“ у пореским је дуговима до гуше.

„Лука Београд“ бизнисмена Милана Бека такође је на удару порезника због огромног дуговања.

Стотине милиона динара дугују и две фирме Драгана Ђурића, који је тренутно под истрагом због сумње да је учествовао у малверзацијама у вези са „Азотаром“ и Ветеринарским заводом.

tajkuni-2Драган Ђурић, Драган Копчалић, Радомир Живанић

На црној листи порезника је и дуванска компанија „Монус“ Предрага Ранковића Пецонија, док држави Србији за порез дугује и хрватски бизнисмен Ивица Тодорић, власник „Агрокора“, чији трговински ланац „Идеа“ послује и у нашој земљи.

Дужне и робне резерве

Новац за порез држави дугује и власник Пинка Жељко Митровић, као и власник „Робних кућа Београд“ и „Верано моторса“ Радомир Живанић. Међу највећим пореским неплатишама, с милионским дуговима, и даље је неколико фудбалских клубова, али и Национална служба за запошљавање, са дугом од 96 милиона динара, док Робне резерве за порез дугују 36 милиона.

До гуше у дуговима

1. Застава оружје 7,1 милијарда динара
2. Симпо 5,7 милијарди динара
3. Мирослав Богићевић (Фармаком) 2,08 милијарди динара
4. Марко Мишковић (Мера инвест) 855 милиона динара
5. Драган Копчалић (Монтера) 841 милион динара
6. Милан Беко (Лука Београд) 723 милиона динара
7. Предраг Ранковић Пецони (Монус) 483 милиона динара
8. Драган Ђурић (Зекстра) 435 милиона динара
9. Жељко Митровић (Пинк) 291 милион динара
10. Радомир Живанић (Верано моторс) 207 милиона динара
11. Ивица Тодорић (Идеа) 30 милиона динара

(Курир)