Прочитај ми чланак

Двери: Угрожена безбедност грађана Србије!

0

brana-dveri-crveni-logo

Насилне демонстрације Албанаца у Македонији, дипломатска офанзива САД и претње турског премијера Ердогана да ће „имати проблем са сто милиона Турака онај ко пипне Бошњаке“ јасни су сигнали да је покренут процес дестабилизације Балкана и самим тим угрожена безбедност грађана Србије.

Зато је од животне важности да се што пре крене са материјално-техничким ојачавањем Војске Србије, као што је неопходно да се под хитно крене са ревитализацијом наменске индустрије кроз нова улагања и стратетшка партнерства. Неопходно је актуелизовати старе и покренути нове безбедносне споразуме са Русијом.

Безбедносна ситуација на Балкану се знатно усложњава и убрзава. Насилне демонстрације Албанаца у Македонији истовремене су са претњама Турске и напорима САД да кроз подстицање конфликата дестабилизују Балкан и спрече реализацију Jужног тока кроз Србију.

Покрет Двери упозорава да више није само питање да ли ћемо одбранити Косово и Метохију, већ су на мети и остали делови Србије који спадају у пројекат тзв. „велике Албаније“ и тзв.“зелене трансверзале“(Рашка област, прешевска долина и јужна Србија до Ниша).

Због свега тога подржавамо најављене војне вежбе Војске Србије и Оружаних снага Руске Федерације, али предлажемо и следеће мере:

Хитну реализацију понуде Руске Федерације за јачање ПВО снага Војске Србије куповином нових авиона и ракетних комплекса, по могућству система С-300;
Ревитализацију наменске индустрије Србије, у циљу модернизације и јачања оклопних и артиљеријских јединица Војске Србије.
Због основање сумње да су акције Турске, САД и Албаније координисане, унилатерално иступити из СОФА споразума.
Важно је напоменути да је за јачање и модернизацију оклопних јединица Војске Србије потребно делимично или потпуно иступити из програма Партнерство за мир, јер једино тако нашу војску можемо опремити оклопним транспортерима „Лазар“ и модернизованим верзијама југословенског тенка Т-84, који су нам доступни у домаћој производњи, и самим тим су најбрже и најповољније решење.

Овим мерама Србија се не наоружава за било какав офанзивни рат, али показује озбиљност у пружању безбедности свим својим грађанима.

Бранимир Нешић

Члан Старешинства Двери