Прочитај ми чланак

ДУНАВ: Бродом кроз српску (римску) историју

0

dunav-krstarenje

Прво овогодишње крстарење Дунавом, од Београда до Ђердапа, биће организовано крајем јула.

Најлепши део тока Дунава је у Србији, а после неколико година паузе, 25. јула коначно се организује крстарење поред грандиозних тврђава. Туристи ће имати прилике да уз живу музику и ручак на броду „Аквастар Максим“ (из 2013. године) виде Смедерево, ушће Мораве у Дунав, Рамску тврђаву, Голубац, Казан, Гвоздену капију, Национални парк „Ђердап“, Трајанову таблу, Децибалову главу и с воде.

– Годинама у брошуре нудимо и Србију и надамо се да ће наши туристи пожелети да боље упознају нашу земљу – каже Слободан Мићић из „Кон Тикија“. – Дунав је најлепши у Србији и ово је прилика да наши људи то и виде.

Туристи ће бити смештени у прелепом хотелу „Аквастар Дањуб“ 4* (услуга полупансион) који има отворен и затворен базен са сланом водом и налази се у Кладову поред пешчане плаже. У повратку, аутобусом, стаје се на свим најзанимљивијим тачкама пута према Београду. Наиме, иде се до Лепенског вира (чији је визиторски центар комплетно сређен), Виминацијума (који је у понуду уврстио и Мамут парк), Смедерево, а руча у етно-ресторану „Капетан-Мишин брег“.

Овај несвакидашњи викенд кошта 17.800 динара, а укључује превоз бродом са ручком, два полупансиона у хотелу са 4*, превоз аутобусом са ручком и водича.

(Вечерње новости)