Прочитај ми чланак

ПАЛМА: Гејеви нек раде у четири зида шта хоће, јавно не могу да узнемиравају људе

0

palma

БЕОГРАД – Председник Јединствене Србије (ЈС) и народни посланик Драган Марковић Палма изјавио је данас да ће поштовати осуђујућу пресуду Апелационог суда за дискриминацију ЛГБТ особа али је истакао да га ни једна казна нити мера на свету неће уплашити да промени став и подржи хомосексуалце.

Правна служба Геј стреј алијансе је у августу 2011. поднела тужбу против Марковића јер је другачију сексуалну оријентација приказао као болест и као нешто ненормално и то путем медија и њему је пресудом Апелационог суда забрањено да понавља дискриминацију и наложено да плати Алијанси судске трошкове од 57.300 динара.

„Ја никада у животу, господо хомосексуалци, нисам кршио људска права и не видим која су то људска права угрожена хомосексуалцима. Познато је у Србији да се ја борим против беле куге, а исто тако господа хомосексуалци знају, да из везе два мушкарца не може да се роди дете“, навео је Марковић у отвореном писму.
Марковић који је и председник Скупштине Јагодина је истакао да је до 2013. године 30.000 људи више умирало, него што се рађало, а од 2013. године 35.000 људи више умре него што се роди и да ће се због тога борити да породица буде основни стуб српског друштва.

„Господо хомосексуалци, и даље ћу бити против одржавања било ког јавног скупа када су у питању хомосексуалци, јер њима нико не брани да у четири зида раде што хоће, а упорним инсистирањем да своје опредељење јавно демонстрирају, управо они крше права већине грађана Србије који их не подржавају“, казао је Марковић.

Он је додао да пресуда Апелационог суда нити било која друга одлука, неће забранити њему и странци коју води да износе своје мишљење о хомосексуалцима.

Марковић је медијима 15. августа 2011. дао изјаву против одржавања Параде поноса у којој је навео: „Став Јединствене Србије и мој лични став је – ми смо против сваког скупа где хомосексуалци демонстрирају улицама Београда и желе да прикажу нешто што је болест да је нормално“.

Геј стрејт алијанса навела је јуче у саопштењу да је Апелациони суд донео правоснажну пресуду којом се усваја жалба Алијансе и утврђује да је Марковић извршио тежак облик дискриминације ЛГБТ популације.

 

(Бета)