Прочитај ми чланак

СП КОШАРКА: Орлови започели лет ка Шпанији

0

SP KOŠARKA Orlovi započeli let ka Španiji Srbija

Такмичење пред нама је важно и желимо да се од почетка створи добра атмосфера. Добра нам је комуникација са новим селектором, рекао је капитен Крстић.

Селектор кошаркаша Србије Александар Ђорђевић и његови изабраници коначно су се срели. У хотелу „Зира“ нови тренер српских Орлова окупио је, у среду, тим на који рачуна током припрема за Светско првенство 2014. у Шпанији (31. август – 14. септембар).

Првој прозивци присуствовало је 17 играча: Василије Мицић, Немања Дангубић, Стефан Јовић, Никола Калинић, Стефан Бирчевић, Богдан Богдановић, Марко Симоновић, Лука Митровић, Владимир Штимац, Милош Теодосић, Стефан Марковић, Немања Бјелица, Мирослав Радуљица, Дејан Кравић, Владимир Мицов, Владимир Лучић, а међу њима и капитен Ненад Крстић упркос томе што је добио слободно неколико дана више..

– То што сам добио неки дан више за одмор не значи да треба да занемарим прво окупљање тима ко сам у Србији, зар не? Ваљда је ред да капитен дочека саиграче, пожели им добродошлицу у екипу и упозна се са онима које не познаје од раније – уз осмех је констатовао расположени Ненад Крстић – Такмичење пред нама је важно и желимо да се од почетка створи добра атмосфера. Добра нам је комуникација са новим селектором већ неко време. Опет смо се суочили са неким повредама играча, али се надам да ће се ови који су мећу нама опоравити и бити од помоћи.

Оправдано одсутни са првог скупа Орлова били су: Огњен Кузмић и Немања Недовић, који бораве на Летњој лиги у Лас Вегасу.

Селектор Србије Александар Ђорђевић обратио се, најпре, играчима у четири зида, а потом је заједно са њима изашао пред новинаре и предочио ситуацију из које национални тим стартује поход на Шпанију.

– Хвала свима који су се одазвали позиву и од данас са њима крећемо у прву заједничку акцију. Играчи су ти који су најзаслужнији за успех једне екипе. Надам се да ћемо им помоћи да истрају у својој тежњи и остваре своју амбицију. Даћемо све од себе. Медаља је част и привилегија изабраних људи, а ови момци који су овде су изабрани. Не сумњам да ће показати својом игрим да су заслужили дрес Србије – рекао је селектор Ђорђевић и додао да ће се на Копаонику мало излазити из сале.

Ђорђевић је рекао да је Новица Величковић затворена прича и да верује да је његово извињење било из срца и искрено, а потом је прокоментарисао здравствено стање Владимира Мицова и Лучића:

– Мицов је одрадио последње прегледе и ствари се добро одвијају. Он ће од почетка бити са нама и радиће по посебном режиму. Док не будемо добили зелено светло од доктора Радовановића нећемо га укључивати у интензиван рад. Са Лучићем је нешто озбиљнија ситуација. Он ради на опоравку. Има жељу, дуго смо у контакту, али се надамо најбољем решењу његове повреде

ТЕОДОСИЋ: НАЈСРЕЋНИЈИ БИХ БИО ДА СЕ ВРАТИМО У ТРКУ ЗА МЕДАЉУ

Од ове године Милош Теодосић има у тиму улогу заменика капитена. Он је свој први утисак рекао у жељи да буде кратак:

– Први утисак ми је да међу нама влада позитивна енергија. Дошло је до промене селектора после шест година и то би требало да се гледа као позитивна ствар јер свака промена доноси нешто добро. Чека нас још једно тешко лето и имамо намеру да направимо резултат. Сале је рекао да је жеља да се вратимо у трку за медаљу. И ја бих то највише волео.

(Вечерње новости, Фото Д. Бабовић)