Прочитај ми чланак

НАТО дао наређење: Очистити Црну Гору од руских шпијуна

0

cg nato_620x0

МОСКВА – Руска новинска агенција ИАREX објавила је сазнање да је НАТО алијанса дала директиву црногорским властима да очисте своје редове од руских шпијуна и о томе објавила текст „НАТО дао наређење да се спроведе масовно чишћење црногорске обавештајне службе од руских шпијуна“.

Наиме, јуче се појавила у јавности информација да НАТО одгађа позив Црној Гори за чланство у овај савез због тога што велики број црногорских обавештајаца ради за Русију.

Мило Ђукановић, први човек Црне Горе, демантовао је ову информацију и саопштио да никада није било ни назнака ни речи о томе од стране представника НАТО алијансе.

Међутим, водећа светска агенција Асошиејтед Прес тврди да су добили информација о руским шпијунима у Црној Гори од званичника из врха НАТО алијансе, те да је у просеку око 25% црногорских обавештајаца у служби руских обавештајних структура.

Андерс Фог Расмусен, генерални секретар НАТО алијансе, рекао је да очекује да до 2015. године Црна Гора буде спремна за позив и чланство у НАТО алијанси, а ова руска новинска агенција сматра то роком до кад је Мило Ђукановић обавезан да очисти црногорску обавештајну службу од руских агената.

Извор: Правда