Прочитај ми чланак

Бујановац: Ако Србија хоће у ЕУ, не може да бије мог сина „шверцера“

0

360819_jonuz-musliju--youtube_f

Председник Скупштине општине Бујановац Јонуз Муслију оптужио је данас полицајце у том граду да су тукли његовог сина Фатљума и негирао да је он побегао из притвора у полицијској станици.
Муслију је за агенцију Бета казао да је Фатљум побегао од полицајаца који су га зауставили на улици јер су почели да га туку. Према његовим речима, тачно је да су у колима његовог сина полицајци у прошли четвртак пронашли спортску обућу без потребних папира.

Муслиу је, међутим, додао да је то пракса која је у Бујановцу честа због велике стопе незапослености па се „сви некако сналазе за преживљавање“.

„Мој син је побегао са улице где је полиција почела да га бије, како може неко да побегне из притвора? Засметао је неком бизнису у полицији и то могуће је и Србима или Албанцима, зато су га зауставили. Почели су да га бију на сред улице и хтели да га воде у станицу због чега је и побегао“, казао је Муслију.

Муслиу је навео да до сада није стигло никакво обавештење од суда и да не зна да ли је подигнута пријава против његовог сина, али да ће у случају покретања поступка породица ангажовати адвоката.

„Сваки минут се дешава у Београду да неко нема потребне папире за робу па полиција не бије. Ако хоће Србија у Европу не може да бије младе људе по Бујановцу, а због близине границе са Македонијом и Косовом сви некако покушавају да преживе“, казао је Муслију.

 

(Бета)