Прочитај ми чланак

Намештен меч Хрватска – Камерун?!

0

hrvatska-kamerun

Сећате ли се истраживања “Њујорк Тајмса” о потенцијалним намештаљкама на Мундијалу? Тада је Ралф Мучке, шеф безбедности ФИФА, поручио да су за малверзацније подобни они мечеви на којима су “могући преокрети резултата или игра на више или мање голова”.

На самом крају групне фазе такмичења у Бразилу, Мучке је изјавио да ФИФА проверава могуће намештање меча Хрватска – Камерун због најсумњивије зараде на кладионицама. Тај меч другог кола групе А завршен је победом “коцкастих” од 4:0.

– То мора да је гласина, јер ја никад нисам чуо нешто такво. Не читам новине и искрено да вам кажем да ми је та тема потпуно непозната. Познајем своју репрезентацију и нема говора да се радило о икаквом намештању! Сматрам потпуно немогућим да би моји играчи могли наместили утакмицу. Не брините по том питању, стварно не брините – поручио је селектор Камеруна Волкер Финке.

С друге стране, медији истичу да Мучке не би тек тако нешто изјавио, јер се ради о некадашњем искусном оперативцу Интерпола.

– Мислим да ове оптужбе немају никакве везе с тереном. И више то не желим да коментаришем. Моја је брига оно што се догађа на терену и то је све што ћу рећи о тој теми – додао је Финке, који је пред почетак Мундијала имао проблем са изабраницима, који нису хтели да пођу у Бразил док им се не исплате премије.

Информације о истрази су наравно тајне, а светској кући фудбала ће помоћи и разне службе које се баве оваквом врстом криминала.

(Телеграф)