Прочитај ми чланак

ДВЕРИ ПРОТИВ НАТО КОНФЕРЕНЦИЈЕ: Србија никада неће бити америчка и ЕУ колонија!

0

dveri -anti-nato-novi-sad-2014

Покрет Двери је данас у Новом Саду организовао протест и конференцију за штампу поводом конференције „Србија и Нато – јачање и унапређење институционалних претпоставки сарадње“ коју је организовала Скупштина Војводине и њен председник Иштван Пастор.

Пред великим бројем новинарских екипа и присталица Покрета Двери, окупљенима су се обратили Иван Костић, члан Старешинства и координатор Двери за северну Србију и Миленко Баборац повереник Двери за новосадску област.

Иван Костић је нагласио да народ још памти жртве које је ова организација нанела Србији пре 15 година и да последице од Нато бомбардовања и даље народ осећа кроз велики број болести које су последице бомбардовања осиромашеним уранијумом.

Такође је наглашено да ова организација не доноси мир и стабилност, већ само немир и повећање сукоба у шта смо се уверили кроз њихово деловање у Ираку, Сирији и Либији. На крају је поручено свима да народ у Србији није за улазак у Нато и да Србија никада неће бити Нато земља.

dveri -anti-nato-novi-sad-
Миленко Баборац је истакао да је срамота да се ова конференција одржава у Новом Саду, граду који је претрпео огромна страдања од ове организације и да је једна тема на конференцији била презентација пројекта

„Процена ризика и заштита квалитета изворишта пијаће воде у Новом Саду, подржаног од НАТО програма „Наука за мир и безбедност” иако је у Новом Саду бомбардована рафинерија и тако изазвана еколошка катастрофа.

Такође је речено да се конференција одржава баш у време крвавих сукоба у Украјини и да се држави Србији и народу намеће улазак у ову организацију и да се на овај начин жели изазвати наш сукоб са Руском федерацијом.

(Двери)