• Почетна
  • СПОРТ
  • КОКЕЗА СПРЕМА УПРАВЉАЧКИ „ДРИМ ТИМ“: Терзића чека фотеља на Маракани!?
Прочитај ми чланак

КОКЕЗА СПРЕМА УПРАВЉАЧКИ „ДРИМ ТИМ“: Терзића чека фотеља на Маракани!?

0

terzic-kokeza-savez-zvezda-

Док се чека заказивање Изборне скупштине Црвене звезде, једна од струја у клубу већ увелико спрема концепт нове управљачке гарнитуре.

Очекује се да од гласача поверење за председничку мандат затражи некадашњи први човек кошаркашког клуба Мирко Петровић, чији би најближи сарадници били Славиша Кокеза и Звездан Терзић.

Идеја да овакав склоп људи води Црвену звезду у будућности није кренула од Петровића. Родоначелник је Кокеза, члан актуелног руководства. Мистерија је да ли би задржао функцију потпредседника или, како се прича, постао извршни директор.

Кокезин тим има спремно решење и за спортског директора. Промоцију чека Владимир Матијашевић, у последњих неколико сезона задужен за формирање играчког кадра Напретка. Да је актуелна управа била сложна по том питању, већ би започео посао на Маракани.

Око доласка Звездана Терзића, некадашњег челника ФС Србије, на Маракану подиже се велика прашина. Тренутно је неизвесно коју би функцију садашњи главнокомандујући у ОФК Београду добио у Црвеној звезди, као и да ли уопште жели да се одрекне апсолутне власти на Старој Карабурми да би се латио посла у уздрманом гиганту.

Спекулише се да је Звезданова жеља да постане генерални директор и има практично најјачу функцију уз председничку. Друга опција је да постане генерални секретар.

Идеју да председник дође из привредних кругова заокружиће кандидатура Мирка Петровића, директора Завода за израду новчаница Народне банке Србије. Раније је био на челу Дунав осигурања, био је то период кад се налазио на челу Звездиног кошаркашког клуба (од 2005. до 2008. године).

(Спорт 26)