Прочитај ми чланак

Ле Пен: Уништићу Еуропску унију!

0

marin-le-pen

Лидер француског Националног фронта и победница европских избора у Француској Марин Ле Пен у свом великом интервјуу за немачки недељник Дер Спиегел изјавила је да јој је циљ уништити Европску унију или како ју она назива, Европску Совјетску Унију. Осим те бомбастичне изјаве открила је и планове своје странке за Европски парламент и објаснила како гледа на успех своје странке у Француској.

„Желим уништити Европску унију, а не Европу! Верујем у Европу националних држава. Верујем у Европу засновану на сарадњи. Али не желим Европску Совјетску унију“, јасно је поручила Ле Пен и додала да не верује у мировни пројекат Европске уније.

„Не. Европа је рат. Економски рат. Повећало се непријатељство међу земљама. Немци се понижавају описом да су окрутни, Грци да су преваранти, а Французи да су ленштине. Госпођа Меркел не може отпутовати ни у једну европску државу без обезбеђења стотине полицајаца. То није братство“.

Ле Пен Европску унију види као штетно, бирократско и антидемократско чудовиште.

“ЕУ је антидемократски монструм“

„Милиони су умрли на путу славне француске прошлости како би наша земља остала слободна. Данас једноставно дозвољавамо да нам право на самоодређење буде украдено“, сматра Ле Пен.

„Будите опрезни госпођо Меркел! Немачка политика ће довести до експлозије ЕУ“

Ле Пен сматра да би Европа требала престати гледати америчким наочарима и напокон развити сопствени став. Не можемо Русији делити лекције ако истовремено стављамо црвени тепих за Катар, Саудијску Арабију и Кину.

Контроверзна француска политичарка најавила је и своју кандидатуру на француским председничким изборима 2017. године на којима се нада да ће ући у други круг. Свој интервју завршила је реченицом:

„Не треба тежити томе да се некоме буде господар, али ни да се икоме буде роб“.

(Вести онлајн)