• Почетна
  • ДРУШТВО
  • Како бриселски медији у Србији воде прљаву антируску кампању
Прочитај ми чланак

Како бриселски медији у Србији воде прљаву антируску кампању

0

mapa balkana

Угушити Русију у Србима. То је главни циљ бриселских диктатора у Београду и њима подобних медија. Како другачије окарактерисати текст објављен на порталу БЛИЦ.РС под насловом „Европа по Путину 2035. године“ , у којем се изношењем апсолутних неистина и полуинформација перфидно пласира домаћој јавности како председник Русије за две деценије нашу земљу види без Косова и Метохије и Војводине.

Позива се Блиц на „Форин полиси“, који „открива“ да је приложена мапа Европе 2035. године заправо жеља Русије!? А шта заправо стоји иза такозване руске пројекције „Европа 2035“, којом су бриселски пионири покушали и прошле године да Србима огаде братски народ с истока?

Аутор ове скандалозне мапе је Украјинац Игор Лесев (на интернет-сајту „Обозреватељ“ – obozrevatel), који је директно финансиран са Запада и има изразито антируски став.

Зато и не чуди што информација коју читамо у другосрбијанским медијима све чешће служи да код човека изазове заблуду, уместо да га ситуира и обвести. Доказ за то је и тзв. руска пројекција Европе 2035. године, коју су и прошле године у Србији, али и у целом региону, многи узели за озбиљно као да је у најмању руку званично саопштење из Кремља. Очигледно је циљ да се јавност сада поново доведе у исту заблуду.

По овој „прогнози“, до 2035. године, Косово ће се припојити Албанији, северни део Војводине би постао део Мађарске, а БиХ ће Србија поделити са Хрватском, али ће добити само источни део Републике Српске.

У тексту, иначе, нису изнети никакви јасни докази или препознатљиви извори који поткрепљују овакву геополитичку прогнозу. Без обзира на то, уредништво портала Блиц.рс нема никакав проблем да у наслов стави да лично Владимир Путин жели да види додатно осакаћену Србију и разбијен српски нарпд 2035. године. Ако је и од другосрбијанске медијске кухиње – много је…

(СРБИН.ИНФО – АЛЕКСЕЈ ДИМИТРИЈЕВИЋ)