• Почетна
  • СВЕТ
  • Словени
  • ОГРОМНЕ ПОПЛАВЕ У СИБИРУ: Евакуисано 8.000 људи, има мртвих, 4 000 потопљених кућа!
Прочитај ми чланак

ОГРОМНЕ ПОПЛАВЕ У СИБИРУ: Евакуисано 8.000 људи, има мртвих, 4 000 потопљених кућа!

0

poplave rusija9.LR.ru

Јаке кише у Сибиру не престају од 29. маја. Ниво воде у рекама је за пола метра прешао критичну тачку.

Најмање шесторо људи је погинуло, а на хиљаде је евакуисано, пошто су олујне кише у Сибиру изазвале велике поплаве. Нека насељена места су остала без струје, разрушени су мостови.

Олујне кише, које падају од 29. маја, подигле су водостај река, па је дошло до делимичног плављења ненасељених места у републикама Каказија, Алтаи, Тува и Територија Алтаи.

Поплаве су уништиле мостове у неколико ненасељених области.У борби са поплавама у сибирским регионима учествује око 2.000 људи и више од 630 јединица опреме, укључујући девет авиона и неколико десетина бродова.

У борби са стихијом у Сибиру учествује више од 2.000 спасилаца МВС РФ, као и припадници војске. На терену се налази више од 630 јединица технике, укључујући и 9 авиона и хеликоптера МВС.

poplave-u-rusiji-fot-twitter-1401553347-507343

Реке, које су за последња три дана изашле из својих корита, су порушиле 230 километара путева и 15 мостова у Републици Алтај, саопштиле су локалне власти.

Јаке кише последњих дана су погодиле сибирске регионе Русије. Хиљаде људи се налази у угроженим подручјима Алтајског краја, република Алтај, Хакасија и Тува, где је због поплава проглашена ванредна ситуација.

Према речима Сибирског регионалног центра МВС, више од 4.000 кућа је потопљено, а евакуисано је преко 8.000 људи.

poplave x244

ВАНРЕДНО СТАЊЕ У АЛТАИ

Власти Територије Алтаи су рекле да се верује да су две особе страдале у поплавама, док су две нестале. У тој области је уведено ванредно стање због поплава које је изазвала обилна киша када је за само четири дана пала количина киша која обично падне за месец дана.

У том региону је уништено или оштећено 12 мостова (седам за аутомобиле и пет за пешаке). Саобраћајне везе са 11 ненасељених места су у прекиду.

Министар за ванредне ситуације Владимир Пучков апеловао је на становнике да слушају инструкције министарства за ванредне ситуације и локалних власти.

(Глас Русије)