Прочитај ми чланак

Истина о потапању Обреновца пробијањем испуста на недовршеној брани

0

POPLAVA-OBRENOVAC

Срамота је да ће Ваљевци остати без икаквог објашњења где нестаде 6. милиона кубика „случајно“ акумулиране воде на недовршеној брани Стубо-Ровни – која је провалила нестручно зачепљену брану у петак ујутру и пресудно допринела погибији Обреновца. Локални политичари су изгледа добили општу директиву да се то не сме помињати из врха државе.

Јер само то може објаснити данашње ћутање на ту тему чак и оних одборника који су осведочени борци против бране „Ровни“. Директор бране „Ровни“, после два дана бусања како су зачепили брану „грађевинским материјалом и акумулирали 5-6 милиона кубика воде“, а сада када је јасно да је та вода пресудно допринела катастрофи у Обреновцу – а сада интервјуи са њим на манипулативним ваљевским медијима почињу са причом како се брана сама зачепила…

Без да ико поставља питање када, како и колико је воде из ње истекло и где је завршила. Оваква неправда према пострадалима у Обреновцу и онима упокојенима и онима преживелима – вапије на небо. Хоће ли нас после опомене ужичких и увачких алги, а сада и ове потопне катастрофе, ускоро стрефити још и нешто горе. Хоће ли наши властодршци својим богоборством и самопоуздањем привући на нашу земљу онакве несреће какве су доживели фараон и богоборни Египћани некада пред Светим Мојсијем…

Eво нешто мало слика што смо снимили фотоапаратом, јер нам је нажалост, једина камера остала у квару и никакав снима са овог скупа нећемо имати. Једини постојећи снимак је онај којим нас је полиција снимала својом камером – што говори о томе да ова масонска држава веома брине о загушавању теме потапања Обреновца…

1

Градски и Републички лицемери на власти су данас својом наводном радном акцијом коју су најавили чак на РТС, где су позвали народ да дође са лопатама пред општину баш у време када ми протестујемо – показали своје право манипулативно лице. Замислите, ми се окупљамо на протест а они из општине износе лопате да „обнављају земљу“ – „а ови нашли баш данас да протестују“ – то ће вероватно бити једини извештај о нашем скупу на регионалној манипулативној Вујић телевизији.

После говора монаха-немонаха Антонија у коме су детаљно образложене све манипулације безобзирних градских и републичких антинародни власти, отпевали смо сви заједно пророчку песму Светог владике Николаја – „Небеска литургија“ о минулим и будућим катастрофама које очекују наш народ и издајнике народног добра који су на власти данашње масонске Србије, отпевали смо и – „Богомати премила, увек си нас штитила – помози нам и сада, ево, народ пропада“…

Због квара на камери и недостатка икаквог снимка са скупа, погледајте бар текст мог говора (монах-немонах Антоније) са данашњег сведочења пред Општином Ваљева. Овом приликом бих замолио следеће: Пошто је Ваљево медијски поробљен и изманипулисан од стране пропагатора бране Стубо-Ровни, молио бих да, уколико неко зна неку независну локалну телевизију (уколико тако нешто уопште постоји), најпре, у Обреновцу, Лајковцу или Лазаревцу – који су директно угрожени браном Стубо-Ровни, да ми јави и посаветује ме како да дођем до њих и покушам да оно што Ваљево не признаје – на миран начин сазнају они који су жртве ове инициране катастрофе. Не чиним ја ово да би реметио безбожни мир ове масонске државе, већ да се брана Ровни окарактерише на прави начин и спасе највећа Светиња западне Србије – манастир Светог Архангела Михаила Грачаница ваљевска.

ИстиноЉубљу: монах-немонах Антоније (Давидовић)

Ево сада и данашњег разобличујућег говора о погубном пројекту „Ровни“, страдању Обреновца и невероватним манипулацијама локалних превараната-политичара…

Говор монах-немонах Антоније на протесту против Ровни
Ваљево, 20. мај 2014….

Драга браћо и сестре, Христос воскресе! Господ Бог да упокоји стотине жртавава у Обреновцу које су пострадале пресудним изненадним дотицањем огромне, немарно зачепљене а, потом, под притиском пробијене и нагло истекле акумулиране воде на бране Стубо-Ровни! Између бројних опасности које нам прете са бране Ровни, данас смо и због те страшне чињенице, тог страшног злочина сада овде, који се данас прикрива и злоупотребљава театралним радним акцијама у Ваљеву баш у време овог нашег истинољубивог и правдољубивог скупа.

Со свјатими упокој Христе души раб твојих – идјеже њест бољезањ ни печал ни воздиханије – но жизањ бесконечнаја! Вечна им памјат, Бог да им душе прости! Амин. (отпевано)

Ево, наш наивни народ је опет више поверовао властодржцима и њиховим лажљивим медијима него Господу Богу, лицемерно називаних „јавних сервиса“. После потопа лажи и греха, а да нам душе свима не би вечно потонуле – стигао је и овај потоп водом, потоп страшан, али, ипак, и отрежњујући.

2

Пре свега, треба знати да је овај скуп најављен неколико дана пре ове општенародне несреће. Стога, саобразно тешком страдању нашег народа у овим тренуцима, гледаћемо да данас будемо кратки и јасни у разоткривању стварних узрока који су допринели овој несрећи, све – како не би смо доживели још и горе несреће убудуће ако ли, себични и незаинтересовани за опште добро, и даље наставили истим путем, јер грех и лаж као магнети привлаче невоље. Дакле, или покајање, повратак Богу вером, чистим животом, уздржањем и љубављу, – или самопоуздање, гордост, лаж и наставак овог хорора. Треће нема.

Што се пак тиче ових радних акција по Србији (ево једну су заказали случајно баш у време овог нашег народољубивог скупа), радних акција које прикупљају ваистину добри и родољубиви народ србски, треба рећи да су неке од њих добронамерне али и да су многе злоупотребљене као и некада од Јосипа Броза. И ондашње и многе садашње радне акције су имале за циљ замајавање народа – док су нам државу потајно распродавали и распродају, с тим што данас још служе и за прикривање конкретне одговорности градске управе Ваљева и државе за конкретне безбедоносне пропусте и одговорност за своје погубне пројекте које нам деценијама немилице намећу, какав је, наравно, брана Стубо-Ровни.

Раније кроз историју наши Свети претци, када им се што овако страшно догоди, прво би се упитали – шта смо све згрешили пред Богом, а данас нам потурају случајну несрећу спомињући некакакав хиљадугодишњи и стогодишњи просек, данас се не моле Богу да нас Бог помогне и упути како да, из овога што смо гресима сами са ђаволом призвали, на добро изађемо, већ кажу како ће својим рукама данас спасити Ваљево, сутра Шабац, прекосутра Смедрево… А шта је било са Обреновцем, то још не помињу ни у траговима…

Истина је следећа: Обреновац је докусурен браном „Стубо-Ровни“ чиме је ова проклета брана наговестила свој будући „просперитет“. Годинама смо молили све ове наводне спасиоце-политичаре да не скрнаве и не уништавају Светињу Грачаницу у брани Ровни, да не допуштају остварење ове бране у максималном капацитету да не би били трајно загађени Градац, Пакље и пребогата подземна складишта питких вода под свим овим брдима јужно од Ваљева, такозвана Лелићки карст, да немају ни еколошку ни економску оправданост, да немају и неће да израде научну Студију процене утицаја на животну средину – што нигде у свету нема… за све ово – нису нас удостојили ни мало пажње… игнорисали су и научну трибину где је пет доктора хидрогеолошких наука образложило јасно да се ова брана никако не сме стављати у потпуну функцију… омаловажили су петицију 33.174 потписа, а сад нас спашавају од наводних „случајних“ несрећа – а које су, наравно, они сами проузроковали. Остала нам је једино ова улица и народни протести све до победе истине и правде.

А, да ли ћемо то дочекати и зашто то много већи народ није дошао овде – ми не знамо, можда није свестан или није обавештен, јер га је данас о истини најтеже обавестити зато што лаж царује са врха, кроз главне државне институције и њихове мас-медије. Нама ће највећа утеха и победа бити то да смо ми лично пред Богом урадили и радићемо све што смо могли, па како Бог да, а знамо да Бог помаже онима који се труде колико могу и са несумњивом надом моле Богу и Његове речи и Његове Светиње воле.

Обреновац је завршно унесрећила – проклета брана Стубо-Ровни то је суморна истина коју морамо знати и ширити да нас потоп лажи и богохулства не би скроз као народ потапао убудуће! Проклета брана, јер потапа и уништава чудотворни немањићки манастир Грачаницу ту Светињу Арханђела Михаила! Проклета јер хоће да је пуне до врха и тиме уништавају све изворске воде Ваљева! Проклета, јер је на обилазној раскрсници испред бране до сад у саобраћајним несрећама погинуло шесторо људи за све ово време градње! Проклета, јер је сада потопила Обреновац и подавила више стотина људи! Није још касно да спречимо даље несреће које ова брана собом носи, ако ли је будемо користили на добробит народу – а то значи да буде празна и да служи само за прихват поплавних таласа и ни за шта више, а ми изворске воде за пиће смо имали и имамо увек довољно, с тим што ако нам окрпе иструлеле градске цевоводе имаћемо воде да нећемо знати шта ћемо с њом!

Како је брана Стубо-Ровни пресудно потопила Обреновац и подавила људе? Ево, како… Ваљевски властодржци, уплашени нивоом Колубаре која је претила продрети у град Ваљево, пошто затварачи на брани нису били у функцији, засули су отвор бране грађевинским материјалом у рану зору у четвртак 15.маја Истовремено, надали су се да промовишу предности своје јасно проблематичне бране Ровни, како би напокон превагнули и допринели њеном даљем финансирању и завршетку. И све ово – само на радост свом главном ментору Душану Михаиловићу који од својих масонских „повленских магли“ још одавно не види Бога и Вољу Божију, а, ево, наново се показује да не види, нити разуме, или можда и не хаје, ни за штету коју наноси народу србскоме.

Ево шта се десило… У зору у четвртак 15. маја багерима су, како сами кажу, „грађевинским материјалом“ запунили отвор на недовршеној брани Стубо-Ровни јер затварачи на брани нису били у функцији како би се ниво Колубаре у Ваљеву смањио, што је моментално постигнуто. Брана је почела да се пуни тај цео дан и сутрадан, у петак 16.5., до подне – када је притисак воде нагло пробио њихову вештачку запуну од грађевинског материјала и вода под великим притиском у капацитету пуног отвора од 65. кубика у секунди јер кренула да плави околна сеоска домаћинства низводно – ПАЗИТЕ -иако та иста домаћинства нису била поплављена ни при највећем нивоу Јабланице. Иначе, највећи природни бујични ниво тока Јабланице и Обнице је био у зору 15.5. и отада су оне биле у опадању јер су отвор бране засули грађевинским материјалом и снизили ниво Колубаре, потом се брана акумулирала све до петка нешто пре поднева када је брана пробила њихове нестручне чепове на испусту.

Ово објашњава зашто Ваљево није мало више потопљено, јер су реке у опадању успеле у корито кроз град примити сву брзу воду из Ровни, али је зато катастрофално настрадао Обреновац који се није надао овоме. Већ разливена Колубара је додатним потстицајем новог таласа и огромне количине воде са бране Ровни прво делимично пробила насипе баш у петак увече када је додатна вода са Ровни стигла до Обреновца а у току ноћи талас који је лутао огромним разливеним пространством је суботњег јутра пред зору завршио у Обреновцу и затекао на спавању затечене и уснуле мештане.

Како сведоче очевидци у суботу у зору вода у Обреновцу је из необјашњивих разлога за пола сата скочила два пуна метра. Пет милиона кубика којом су се хвалили са Ровни је завршило у Обреновцу, 5-6 милиона кубика је провалило и испразнило брану већ у раним поподневним часовима. Ето, тако је Обреновац утонуо у ову ноћну мору и не сањајући каква му се катастрофа припрема због несавесног поступања људи који пропагирају брану Стубо-Ровни, и то, безочно намећу свих ових деценија по сваку цену а све због свог личног и страначког интереса. Како смо сазнали у Обреновцу је прекључе један спасилац изјавио да су избројали дотад 220 удављених а да је број сигурно и енормно већи јер се вода тада још није била повукла и нису имали приступ.

Зашто нисмо одустали од скупа данас када је народна невоља превелика(?) – Зато да би апеловали на народ да трага за истином и да схвати стварне узроке великог греха и великог проклетства бране „Стубо-Ровни“ , а све – како се несреће не би опет поновиле у неком новом виду – јер Светиње Божије нису ни за рушење, ни скрнављење, ни потапање – већ једино дате на својим непромењивим Светим местима за вечно спасење душа наших крштених и Христосу верних.

Ово данас је несрећа коју цела Србија види, али, нажалост, види је обојену магичним бојама медија који једино гледају да оправдају своје менторе и финансијере и њихове планове са нама као са експерименталним заморцима. Ова видљива несрећа треба да нас освести да се извучемо из хипнозе и увидимо и све веће народне несреће које су нас снашле и сналазе свакодневно свих ових година – али о томе на њиховим масонским медијима – Нема Ништа. ЈЕР, да не заборавимо: Где је државна студија о стварном свакодневном помору становништва услед последица НАТО бомбардовања… Зашто је држава 2004. године престала да врши законски обавезу деконтаминацију од НАТОа свих бомбардованих подручја… З

ашто је у нас дрога најјефтинија у свету… Чиме нас то трују из ваздуха авионима кејтрејлсима којим свакодневно преоравају и запрашују небо изнад нас – а о чему се навелико буне и многи други народи по свету, наравно, о томе ови њихови масовни медији не извештавају ништа сем честите телевизије Марш – Јел треба да осигурамо плућа од овог тровања, још само таква реклама фали… Зашто су осигуравајуће куће по Србији недељу дана пре ове катастрофе једине биле обавештене и забринуто обавештавале своје клијенте да се чувају од непогоде – како се ови не би пуно истрошили на одштете… Ко је лицемерно и садистички дозволио увоз Генетски модификоване хране које су препуни рафови наших продавница а која доказано изазива рак а притом, као, забранио да ми сами производимо ту отровну храну на њивама.

Секте, странке, банке, приватизација, расколи у самој Цркви – све су то превелике несреће народне о којима, масовни медији, не тако, већ – масонски антихришћански медији у Србији ћуте и дозирано подмећу своје лажи нашем наивном народу. Зато је још једино улица у Србији остала једини стварни слободни медиј који морамо посећивати ради савести своје и пред Богом и пред окупираном нам отаџбином. Док још и то не забране, искористимо је, Бог ће помоћи и нагадити сваки богољубиви и народољубиви труд, КАД-ТАД!

А ово што нас је сада снашло је ради расањивања – да не идемо више за лажју и лажовима, већ да се окренемо Богу Православноме и да добронамерно ширимо истину међу собом, па и међу непријатељима нашим. Истина ће нас ослободити, Истина ће нас спасити јер Истина је Христос а Христос је, не заборавимо, Једини Спаситељ рода људског. Господ је готов да помогне онима који га траже, чим Му завапимо за помоћ, али како може да помогне онима који Га не требају, онима који имају боља решења, онима који могу сами, и уз помоћ својих идола на власти, изаћи на крај. Јер – Ко са ђаволом тикве сади – о главу му се лупају! Ко са ђаволом Ровни прави – своју будућност ће да поплави! Време је за труд на општем добру – да нам невоља не би ушла у дневну собу!

И сад ће можда и да признају и кажу: -Ако смо и погрешили овим запуњавањем, ипак је Ровни стабилна и поздана-. СЛЕПЦИ ЈЕДНИ, па, онај ђаво који Вас је наговорио да правите брану и уништите Свето место ове велике Светиње Божије, тај ђаво много воли да се забавља и игра са Вама – његовим послушницима, и то, на његовом драгом „Ровни месту“ које сте својој гордости, свом интересу и свом ђаволу на част озидали. СЛЕПЦИ, није ли вас ђаво наговорио на такву глупост да шутом затварате толику силу воде ни не схватајући шта се може десити, шта су демони планирали кроз надмене помисли Ваше. Тај ђаво који Вас је сада опет преварио, вараће Вас и даље са све већом злокобном слашћу – али и по цену све веће свенародне несреће и погибије – којој је ова несрећа изгледа само слика будућег пророштва. Зашто, па зато јер ђаво има власт над умовима Вашим јер сте му овај споменик глупости и људске несреће подигли, споменик којим он Вас користи као оружје против велике Светиње Светог Архангела Михаила!

mup-srbije-620x330

Са једне стране, све несреће народне се привлаче и призивају умножавањем греха, а нарочито греха ових на власти који треба да буду узор у богољубљу и родољубљу народу Божијем. Са друге стране, народ има ову богоборну и користољубиву власт јер је, изгледа, заслужује. Опомињаше нас ужичке Алге не уразумисмо се, хоћемо ли после овог потопа, или да чекамо нешто још горе… Стога се покајмо док времена има и вратимо Господу у наручје молећи се и чинећи добра дела која смо дужни и према Истини Божијој и према потребама ближњих. Ово данас је само скроман чин и труд у служењу Истини Божијој и ближњима а сада се осврнимо и на помоћ страдалним ближњим – молим Вас овде сабране, иако се нисте припремили за то, да ко може сада помоћи у распремању града нека остане и помогне, тако ћемо обзнанити истински карактер са данашњег скупа.

Али, притом, не заборавимо и не престајмо опомињати надмене властодржце да се врате Богу и родољубљу, или бар да их спречимо да остварују овакве ненародне пројекте – како нам свима не би бивало надаље све горе и горе. То смо чинили а и чинићемо и убудуће на овом месту, јер нам све друге начине ови одозго демократски подло онемогућавају. Не дао Бог да наставе у овом смеру и не дао Бог да остваре пројекат Ровни – низашта друго – сем, евентуално, за спречавање поплавних таласа. Али, за то нам је требала брана од десетак метара а не овај антинародни богоборни монструм који ако би се пунио до врха – трајно би нам уништио благословену будућност – тј. чудотворне Светиње и изворске воде које је Бог дао не само нама себичнима и гордима на коришћење – већ и онима који ће доћи после нас. Наравно, ако ли хоћемо опет бити изабрани покајани добри православни народ Божији. Амин. Боже дај!

– Брана је добра само ради заштите од поплава а за то је довољна и висине до 10 метара како је показала ова непогода
– Хоћемо ли пити сутра оно страшно ђубре са бране које је бујица донела или изворске воде које нам одузимају

– Хоћемо ли се молити Богу за ублажење времена у Светињи Грачаници или на брани Ровни.
– Пар минута пре поплављивања Обреновца, директор Колубаре-Ровни, Миодраг Марковић у емисији бодље и жаоке изјављује да је акумулирана вода у брани Ровни спасила Ваљево, али не само Ваљево, како рече, већ служи и за спречавање поплава Обреновца и Лазаревца!? Каже, последице би биле много веће да сада ова брана није зауставила воду – а још док је то причао није ни знао да је брана увелико празна и да је вода пролетела Ваљево и већ почела да пробија насипе у Обреновцу. У тој емисији човек је напокон признао и да ова брана нема век ни просечних 50. год. већ само 3о због великих муљних наноса. Опомињаше нас ужичке Алге не уразумисмо се, хоћемо ли после овог потопа, или да чекамо нешто још горе…

– Зашто су се прво свуда хвалили да су зачепили брану засипањем грађевинског материјала акумулирали огромних 5-6 милиона кубика воде и тако спречили горе поплаве Ваљева и региона а сада, после обреновачке катастрофе, свуда изјављују да се брана сама зачепила. И да се сама зачепила – одговорни су, јер нисмо ми правили брану – него они. Јер да је поплава ишла природним током људи би се припремали благовремено надолазећој води и не би било ових стравичних ноћних погибељних изненађења.

– Хоћемо ли им допустити да паре које су добили за ову годину искористе за рушење манстирских конака и преосталог древног гробља – ради „чишћења терена), а сви знамо да то није ни у редоследу приоритета чак ни њихових планираних радова – јер, кад би и то, не дај Боже, учинили – опет брана не би могла се затворити и спречити нови поплавни талас – јер за набавку затварача ће да чекају тек идућу годину и следећу годину и нову неизвесну траншу из Београда. Хоће трајно да затрпају и разоре Свето место а да се њихово пуњење ни не назире још у календару динамике извођења њихових радова. Зашто сте насрнули на Светињу а нећете прво да обезбедите народ од поплава, бандо покварена!?
– Зашто се интересна мафија са бране Ровни, после многобројних изјава како су сами зачепили брану и спасили Ваљево од већег поплављивања, сада када је катастрофално потопљен Обреновац, по свим медијима прво изјављују сада да се „брана сама од себе зачепила и спречила поплаву Ваљева“!? Баш сада када се зна да је њихова огромна „случајно“ акумулирана вода од 5-6 милиона кубика којом су се хвалили – завршила у Обреновцу, и то баш оне кобне вечери и јутра са петка на суботу. Па, чак да је и то тачно, опет су криви за несавесно праћење ових опасних безбедоносних ризика пуњења акумулације која нема употребну а нема ни водну дозволу. Ови се једноставно праћакају на Господа, Грачаницу и народ а једино ради своје материјалне користи и избегавања кривице за већ, у народу пословичне, деценијске малверзације на брани Ровни и избегавање своје одговорности…

 

(Истинољубље)