Прочитај ми чланак

А МИ ЊИМА УВЕЛИ САНКЦИЈЕ: Минск послао још један авион помоћи

0

belorusija-pomoc

Из Белорусије стигао нов контингент хуманитарне помоћи, а истим авионом је дошао и заменик министра за ванредне ситуације Александар Николајевич Гончаров.

Како је саопштила Информативна служба почасног конзула Белорусије у Београду Драгомира Карића, на апел премијера Србије Александра Вучића, братској Србији је из Минска стигла нова количина помоћи авионом „иљушин 76“.

У Србију су претходно из Белорусије стигла два хеликоптера и четири спасилачке екипе ронилаца, подсетио је Гончаров и додао да је вечерас допремљена хуманитарна помоћ договорена са Владом Србије и да је сада потребна помоћ у санирању последица.

„Реч је о четири великих агрегата од по 100 киловата, 20 преносивих генератора, 30 моторних пумпи за испумпавање воде, 20.000 конзерви месних прерађевина, 5.000 вунених ћебади, 20 шатора са по 20 места за спавање и другим потрепштинама“, наведено је у саопштењу.

На аеродрому „Никола Тесла“ помоћ су дочекали амбасадор Белорусије у Србији Владимир Чушев и народни посланик и почасни конзул Белорусије у Београду, Драгомир Карић.

„Ово није први пут. Много су нам Белоруси помагали и током бомбардовања. То је велика помоћ коју ми никада нећемо и не можемо да заборавимо. Хвала председнику Белорусије и читавом белоруском народу“, поручио је Карић у изјави за белоруску државну телевизију.

(Танјуг)