Прочитај ми чланак

ОТКАЗАНА ГЕЈ ПАРАДА!

0

gej-parada-varsava-rtv.rs_

Као што је ало.рс раније данас јавио, геј парада, која је била планирана за 31. мај, отказана је због елементарних непогода које су погодиле Србију, потрдили су организатори.

– Због елементарне катастрофе која је задесила Србију, Организациони одбор „Недеље поноса Београд“, волонтерски тим и бројни сарадници изражавају дубоко саосећање и солидарност са грађанима Србије. Активисти ЛГБТ организација су већ на терену. Помажу у одбрани од поплаве, сакупљају храну, одећу, обућу и користе сва расположива средства како би помогли угроженом становништву.

„У овом трагичном тренутку сматрамо непримереним одржавање било каквих јавних манифестација. Зато је Организациони одбор одлучио да одложи све активности планиране за „Недељу поноса 2014“. Поносни смо на грађане Србије на исказаној храбости и хуманости у борби са воденом стихијом. Изражавамо велику захвалност припадницима полиције, војске, жандармерије и свим добровољцима који несебично помажу у спасавању људских живота.

Организациони одбор „Недеље поноса Београд“ се захваљује свима који су учествовали у припреми „Недеље поноса“ и позива ЛГБТ заједницу и све људе који то могу, да у наредним данима усмере своју енергију на помоћ становништву угроженом од поплава. О термину одржавању „Недеље поноса“ јавност ће бити благовременом обавештена.” – наводи се у саопштењу Организационог одбора „Параде поноса“.

(Ало.рс)