Прочитај ми чланак

Терзић: Наша лига најпоштенија у Европи

0

zvezdan-terzic

 

Веома сам поносан на ово првенство и мислим да је најрегуларније у Европи. Скоро 30 година сам у фудбалу и не памтим неизвеснију завршницу, каже Звездан Терзић

Просто је био изненађен председник заједнице Суперлигаша и председник ОФК Београда Звездан Терзић сетом питања које смо му поставили, али је као одговоран човек одговорио на свако. Тема, наравно, регуларност првенства.

Да ли су исходи последња три кола угрозили регуларност првенства?

– Веома сам поносан на ово првенство и мислим да је најрегуларније у Европи. Скоро 30 година сам у фудбалу и не памтим неизвеснију завршницу. Прва половина се бори за излазак на европску сцену, друга за опстанак у лиги, а неизвесност траје и три кола пре краја. Свима су бодови више него неопходни, а сама чињеница не оставља простор малверзацијама и намештањима – каже први човек ОФК Београда и најодговорније лице у Заједници Суперлиге.

Колика је одговорност, односно, заслуга “реформисане“ ЗСЛ за овакав ток шампионата?

– Одговорност смо преузели, а заслуге су видљиве.У протеклих 20 година никада није било неизвесније ко ће у Европу, а ко у нижи ранг. Никада нам лига није била регуларнија.

Јавност, ипак, мисли другачије. Имају ли тужилаштво и полиција аргументе да преиспитају исходе појединих утакмица?

– Ако сам дао пун одговор на прво питање, ово треће по мени нема основа. Па, искрварили смо да направимо регуларно првенство, а неко помиње намештања!? Није ми јасно на чему базирате такво питање? Као да тенденциозно деградирате наш рад. Навешћу вам добар пример. Клуб чији сам председник је у последњих пет кола четири пута победио директне конкуренте за опстанак! Па, зар би нас они пустили, а себе довели у позицију да испадну?

Да ли се регуларност доводи у питање кад тренери одмарају играче да би у следећи меч ушли спремнији?

– Сваки лиценцирани играч има право да игра, а на тренеру је да одреди стартере. Велики део одлуке носи физичка и емотивна спремност појединца. То је одавно свету показао Мурињо. Зашто бисмо ми били изузетак- закључио је Звездан Терзић.

Зар није индикативно да су кладионице забраниле уплате на поједине утакмице нашег шампионата, па и на победу ОФК Београда у Јагодини?

-А како ви коментаришете март месец и скинуту утакмицу ОФК-Нови Пазар, коју су Пазарци добили!? Скинута је и утакмица у Новом Саду, а Војводина је оправдала улогу фаворита – каже Терзић.

( Новости )