Прочитај ми чланак

Амерички плаћеници учествују у борбама око Славјанска?

0

Vojska-placenici-600x400

У специјалним операцијама украјинских снага у Славјанску на југоистоку земље учествују и странци, рекао је данас један представник проруских Самоодбрамбених снага у овом граду.

 „Активисти су преко радио станице чули у више наврата енглески језик, а то је директан доказ учешћа странаца у казненим операцијама против Славјанска“, рекао је активиста агенцији РИА „Новости“.

Руско Министарство спољних послова изразило је раније забринутост због учешћа агената приватне безбедносне фирме „Грејстон“, повезане са некадашњом агенцијом „Блеквотер“, у сукобима у Украјини, као и због формирања јединица страних бораца.

Москва је раније саопштила да је око 150 агената фирме „Грејстон“ учествовало у акцијама против демонстраната на истоку Украјине.

У међувремену, агенција РИА „Новости“ јавила је и да су милитанти украјинског „Десног сектора“ стигли хеликоптером у предграђе Славјанска, гдје је у току велика операција украјинских снага.

Хеликоптер је слетео у близини железничког прелаза у предграђу Славјанска, где се већ налазе јединица украјинске војске, наводи РИА „Новости“, додајући да се у граду и даље чује пуцњава.

Телевизијски канал „Русија-24“ јавио је да је отворена снајперска ватра на новинаре руског листа „Комсомолскаја правда“ у Славјанску, али да нико није повређен.

ВИШЕ О КРИЗИ У УКРАЈИНИ ПРОЧИТАЈТЕ: ОВДЕ.