• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Актуелно
  • Марко Јаковљевић сахрањен уз песму „Тихо ноћи, моје злато спава“, његовог оца однели до ковчега
Прочитај ми чланак

Марко Јаковљевић сахрањен уз песму „Тихо ноћи, моје злато спава“, његовог оца однели до ковчега

0

Sahrana Kaludjerica 01 2404 2014

Више од хиљаду људи, родитељи, родбина, пријатељи, комшије, а највише садашњи и бивши ученици Основне школе „Алекса Шантић“ и Хемијске школе, коју је до недавно похађао и Марко Јаковљевић, испратило је у четвртак на последњи пут свог сина, унука, брата, друга…

После опела које је одржано у породичној кући Јаковљевића, непрегледна колона кренула је пут сеоског гробља у Калуђерици. Бол, неверица, сузе на лицима свих који су изашли да одају последњи поздрав шеснаестогодишњем дечаку.

Улаз на сеоско гробље, на чијем је самом почетку Марко касније требало да буде сахрањен, био је премали да прими све оне који су хтели да оставе цвет на његов гроб. Очајни родитељи после три дана туге и проливених суза, у четвртак више нису издржали.

Отац Горан само је клонуо. Двојица рођака морали су да га однесу до сандука да последњи пут види и пољуби свог мезимца. Мајка Мирка тек је смогла снаге да тихо закука: „Марко, душо мамина, мамина сива птицо“.

Након што су се родитељи последњи пут поздравили са својим чедом, Марко је у белом ковчегу спуштен у раку уз звуке песме „Тихо ноћи, моје злато спава“. На крају, присутнима се обратио свештеник речима: „Марко је био ненаметљиво, вредно, добро и поштено дете. Лек за очи и душу. Настрадао је мучки. Али, иако смо данас сахранили Марка, он за нас није мртав. И даље ће остати да живи у срцима и сећањима свих нас који смо га познавали и волели“.

(Новости)