Прочитај ми чланак

Дугује 11 плата радницима, а спонзорише Цецу!

0

miroslav-bogicevic

Власник “Фармакома” Мирослав Богићевић, који радницима дугује четири милиона евра, платио је 50.000 евра рекламу на концерту Цеце Ражнатовић.

Ова необична пословна одлука фактурисана је 17. јуна прошле године у време када је Богићевић држави за порезе дуговао осам милиона евра. Због девет неисплаћених зарада и неповезаног стажа, тада су радници Богићевићеве “Зајаче” блокирали пут Лозница – Шабац. Штрајковали су и радници његове Фабрике акумулатора у Сомбору, а наплату дугова од “Фармакома” тражили су и произвођачи млека из Мачванског округа.

Извор “Блица” каже да је Богићевић платио рекламу на Цецином концерту у време када укупно 3.500 његових радника није редовно примало плате.

Тачно 50.000 евра за рекламу “Фармакома” исплаћено је преко фирме “МБ ритејл група” коју је Богићевић основао у новембру 2010.

Рачуни Концерна “Фармаком” замрзнути су од 16. априла 2013, а дуг је достигао 80 милиона евра. Фабрика акумулатора Сомбор дугује 40 милиона, Млекара Шабац 30, Индустријски комбинат Гуча десет милиона… Мирослав Богићевић јуче није био доступан за коментар, али нам је недавно потврдио да банкама дугује око 250 милиона евра, добављачима 50 милиона, а запосленима за 11 плата четири милиона евра. Незванично се процењује да је дуг његових 13 компанија достигао пола милијарде евра.

Маричић дао отказ

Иван Маричић, бивши руководилац Српске банке, престао је да ради за Мирослава Богићевића. Маричић је окончао функцију саветника у “Фармакому” само дан након сазнања “Блица” о његовом ангажовању у овом шабачкој фирми. У јуну 2013. “Фармаком” се налазио међу 22 највећа дужника које је ова банка кредитирала са 70 милиона евра. Кредите у овој државној банци Богићевић је гарантовао јаловином из рудника.

 

(Блиц)