• Почетна
  • СПОРТ
  • У Партизану не размишљају о завршетку шампионских снова: Трка још није решена
Прочитај ми чланак

У Партизану не размишљају о завршетку шампионских снова: Трка још није решена

0

sp trajkovic_620x0

Није крај, остало је још 15 бодова у игри, кажу у Партизану. После вероватно најслабијег пролећног издања и потпуно заслуженог пораза у Крушевцу, у Хумској не желе да истакну белу заставу и поред тога што и са победом у дербију морају да се загледају „у звезде“.

Спортски директор Алберт Нађ тврди да нико у свлачионици Партизана не би смео да клоне духом као и да сви имају обавезу према себи, клубу и навијачима да победом над Црвеном звездом (субота, 19.00) покушају да се задрже у шампионској трци.

– Имамо још пет утакмица пред собом и уопште не размишљам да је било шта решено. Никада у животу нисам био песимиста, па нисам ни сада и очекујем да играчи ураде све што је до њих да добију дерби и учине све што је могуће да престигнемо Звезду до краја сезоне – каже Нађ.

Први човек спортског сектора клуба из Хумске нема право објашњење за бледу партију под Багдалом која је вечите ривале пред међусобни дуел одвојила на шест корака размака.

– Напредак је показао већу жељу и борбеност и право питање је зашто је то тако. Прави одговор немам. Одиграли смо веома слабу утакмицу у Крушевцу, а из свог играчког искуства знам да неке утакмице не можеш да добијеш на квалитет. Нешто мора и на силу, борбу, мишиће. Ми у томе у среду нисмо успели.

И поред свега што се овог пролећа дешавало Нађ тврди да и даље нема ни најмању дилему.

– Имамо такав квалитет да одговорно могу да тврдим како Партизан има најбољи тим у земљи. Е, сада, било је свакаквих прича које само појачавају ионако велики притисак, играчи су од крви и меса, тешко је остати имун. За дерби им свакако нису потребни говори и мотивација. То мораш да носиш у себи, већи мотив од победе над Звездом, без обзира на стање на табели није потребан – завршио је Нађ.

Штопер црно-белих Бранислав Трајковић је био један од ретких који је у Крушевцу оставио и последњи атом снаге не би ли зауставио слободан пад екипе.

– Морамо много више да верујемо у себе и да будемо најјачи сада када је најтеже. Мени је нејасно како може да нам се догоди да у онако важном мечу играмо као без крви, уплашени. Рекао сам после меча да је био тежак терен, али да ме неко не разуме погрешно, такав је био и њима. Када видим да је домаћин направио 38 прекршаја, а ми само десет јасно је зашто смо деловали слабо на терену. И поред свега верујем да можемо да добијемо све до краја и остаје нам да се надамо киксу Звезде – подвукао је штопер Партизана.

(Новости)