• Почетна
  • ВИДЕО
  • Партизан и даље сања пенал у дербију, Звезда га никако не жели! (ВИДЕО)
Прочитај ми чланак

Партизан и даље сања пенал у дербију, Звезда га никако не жели! (ВИДЕО)

0

Veciti-derbi

Партизанов навијач 19 година није имао прилику да види играча његовог вољеног клуба да изводи пенал против Црвене звезде у вечитом дербију. С друге стране, добрих шест година неки Звездин играч није застресао мрежу шутем са беле тачке.

Навијачи црно-белих одавно су престали да се надају да ће неко од играча актуелног шампиона пуцати пенал, што се последњи пут десило у 99. вечитом дербију, 18. марта 1995. године, на стадиону у Хумској. Тада је резултат био 2:2, Звезда је повела головима Небојше Крупниковића и Ивана Аџића, да би у 67. минуту судија Зоран Петровић досудио једанаестерац због играња руком Ненада Сакића у свом шеснаестерцу. Реализатор је био Дамир Чакар, а Ниша Савељић је поставио коначан резултат.

Овакав случај не важи за вечитог ривала, који добија шансе да шутира пенале, али то није реализовао још од 2008. године!

Последњи пут је Звезда постигла гол са беле тачке 1. марта пре шест година, на 132. дербију, када је пред празним трибинама савладала црно-беле 4:1. Тада је Ненад Милијаш, данашњи капитен, био прецизан у 68. минуту (на снимку од 9:45).

А и пре овога исто је садашњи капитен био прецизан и то у истој сезони само на 130. дербију када је екипа са Маракане савладала највећег ривала 2:1.

На 141. дербију славио је Партизан 2:0, а ток меча би вероватно био другачији да је Бразилац Евандро затресао мрежу уместо стативе у 43. минуту.

Међутим, ово није једини пут да су играчи Црвене звезде имали прилику да са беле тачке постигну погодак последњих година. Пре Евандровог промашаја, из једнанаестерца је био непрецизан и Огњен Короман у 129. дербију 2007. године, или боље рећи Николас Аспрогенис му је одбранио, али на његову срећу тим са Маракане је тријумфовао 1:0.

И трећи пут када играчи у црвено-белим дресовима нису били прецизни у извођењу најстроже казне од 2000. године, било је у 116. вечитом дербију када је Радован Радаковић одбранио шут Бранка Бошковића са 11 метара и тиме био јунак победе Партизана од 2:1. Тај моменат можете погледати на 57:50.

Фудбалери са Маракане су од за ових петнаестак година три пута промашивали са беле тачке и три пута су били прецизни. Подсетимо да је уз Милијаша који је два пута био прецизан, још је Александар Луковић у 125. вечитом дербију савладао голмана црно-белих из једанаестерца.

Дакле екипа из Љутице Богдана има половичан учинак, а када се узме у обзир и да су ове сезоне неколико пута били непрецизни приликом извођења најстроже казне, може се слободно рећи да су шансе 50 одсто да у суботу на стадиону у Хумској затресу мрежу.

(Телеграф)