Прочитај ми чланак

Нинковић: Титула је још далеко!

0

sp zvezda_620x0

Све мање корака дели Црвену звезду од шест година чеканог шампионског пехара. После Партизановог пораза у Крушевцу (0:2) и победе црвено-белих над нишким Радничким (2:0), с „Маракане“ ће у суботу понети ка Хумској огроман оптимизам, шест бодова предности и распламсалу жељу да у 146. вечитом дербију ставе тачку на трку с комшијама.

Иако су управо такав расплет још од зимус прижељкивали сви у Љутице Богдана, максима о опрезу као мајци мудрости.

– Видим и чујем разне коментаре како је титула већ наша. Јесте боље кад пред дерби имаш шест бодова, него три, али не мислим да је било шта завршено. Пре бих рекао да је титула тако близу, а опет, тако далеко. Ако победимо у суботу бићемо стварно близу. Али, само у том случају – покушава да умири буктињу навијачких страсти Милош Нинковић.

На питање шта то може да заустави Звезду у походу на трон, луцидни плејмејкер показује на распоред до краја сезоне.

– Имамо три тешка гостовања од којих је први дерби. Поред тога, долазе нам Рад и ОФК Београд који се боре за опстанак и ниједна утакмица неће бити лака. Зато и кажем, не дај Боже да изгубимо дерби. Тада нам ни самопоуздање не би било као сад и ко зна шта би могло да се деси. Подвлачим, ништа није готово.

Иако би Звезди и бод у суботу био једнак победи, Нинковић не жели да било ко од његових саиграча размишља на тај начин.

– То не значи да ћемо у Хумску ићи да се бранимо, јер обично кад идеш по бод – изгубиш. Треба да играмо као против сваког другог и да искористимо што ћемо бити психолошки растерећени, за разлику од претходног дуела с комшијама кад смо били на минус четири. Мислим и да би требало да прикажемо бољу игру него јесенас и да уживамо у фудбалу пред пуним стадионом. Сигурно да бих волео и да се питање првака реши на Партизановом стадиону. Било би најслађе.

Нинковић упозорава да ће црно-бели сигурно почети дерби агресивно и да Звезда мора бити „у утакмици“ од првог минута.

– И поред пораза у Крушевцу мислим да се Партизан није предао. Има још пет утакмица и даће све од себе да нас победе и да се колико-толико врате у трку. Биће нам много тешко, Партизан има одличне играче и одличног тренера.

Ипак, најбољи међу њима неће бити на терену…

– То што Сале Илић неће играти велики је хендикеп за Партизан, зна се колико им значи и као играч и као вођа. За нас је добро што неће играти, али имају они још добрих играча који могу да га замене. Можда не у потпуности, али имају квалитет. Сигурно да они имају слабе тачке, али имамо их и ми. Ко боље искористи недостатке ривала тај ће и победити – каже Милош Нинковић.

НА ДЕРБИ БЕЗ ДАУДЕ

Абиола Дауда је тек почео да тренира с екипом и неће бити у комбинацији за вечити дерби. Нигеријац се опоравља од повреде колена већ двадесетак дана, али још није спреман. Он је тренутно једини ван строја, док се у тим Црвене звезде враћају Петковић, Мијаиловић и Касалица после одрађених суспензија због жутих картона.

(Новости)