Прочитај ми чланак

РУСИ СТИГЛИ: Баћушке спасавају Куршумлију од поплава!

0

kursumlija-pod-vodom-poplave-foto-milen-dordevic-1397909383-482671

Из Руско-српског центра у Куршумлију је послато осам пумпи и комплет специјалних црева за воду такозваних самопунећих брана у укупној дужини од 100 метара.

 

Из Руско-српског хуманитарног центра за ванредне ситуације у Нишу данас је упућена опрема неопходна за помоћ Куршумлији у одбрани од поплава након изиливања реке Топлице.

Због прекида на електро-мрежи у околини Ужица центар је упутио генраторе неопходне за нормализовање снабдевања грађана електричном енергијом.

Из Руско-српсаког центра у Куршумлију је послато осам пумпи и комплет специјалних црева за воду.“То су заправо самопунеће бране. Један комплет црева је дуг 25 метара, када се сва четири комплета која смо послали напуне водом образоваће брану дугу 100 метара док су пумпе намењена за извлачење воде из поплављених делова града“, рекао је за Виктор Сафјанов, кодиректор Руско-српског хуманитарног центра за ванредне ситуације у Нишу.

Сафјанов је рекао и да је Центар у току дана реаговао одмах по сазнању да је тешка ситуација и на подручју Ужица.

„Због мокрог снега обрушио се велики број стабала, који су покидали електро-водове и оставили велики број становника без струје.

Ми смо упутили генераторе од 120 киловата и ево пре овог разговора добили смо информацију да је снабдевање струјом уз околини Ужица нормализовано“, рекао је Сафјанов.

Ситуација у Нишу је за сада под контролом, иако је Нишава надошла готово до максимума.“Ми смо на вези са градским институцијама и сектором за ванредне ситуације у Нишу. Нема најава да би могло да дође до неких драматичних ситуација“, рекао је Сафјанов.

(Курир)