Прочитај ми чланак

Нови Сад: Албанац са Косова пуцао и тешко ранио полицајца (25)

0

pistolj-foto

НОВИ САД – Државни секретар у Министарству унутрашњих послова Владимир Божовић изјавио је у Новом Саду да је полицајац Иван Мичић (25), који је данас рањен приликом интервенције стабилно, али у изузетно тешком стању, као и да му је живот још у опасности.

Божовић је у пратњи начелника Полицијске управе Нови Сад Стевана Крстића у Клиничком центру Војводине посетио повређеног полицајца који је данас, приликом обављања службеног задатка, задобио прострелну рану и тешке телесне повреде опасне по живот.

После посете полицајцу Божовић је изјавио новинарима да је, захваљујујући веома брзој и професионалној интервенцији особља Ургентног центра, већ после пола сата након рањавања започела операција која је након сат и по завршена веома успешно.

„Доктори Глуховић и Црногорац, са екипом Ургентног центра, успешно су обавили тај задатак и полицајац Мичић је смештен на Одељење интезивне неге“, рекао је Божовић.

Он је, преносећи информације лекара, рекао да је Мичић будан и у стабилном стању, али изузетно тешко и да му је живот још у опасности.

Божовић је у име МУП захвалио лекарској екипи КЦ Војводине која је, како је рекао, правовремено учинила све и изразио наду да ће живот „храброг и одважног полицајца Мичића бити сачуван“.

То је у овом тренутку највећа брига, додао је он и нагласио да је уз полицајца и његову породицу МУП и полиција и да ће бити предузето све да му се помогне у опоравку.

Говорећи о догађају који се збио око 12.15 сати, Божовић је објаснио да је приликом те акције дошло до размене ватре са починиоцем тог тешког кривичног дела, напада на полицајца у вршењу службене дужности.

Он је додао да је реч о Албанцу С.И. (58), који је на основу путне исправе непризнате републике Косово ушао на територију Србије и који је поседовао инострану возачку дозволу као и возило.

Божовић је напоменуо да је, према првим информацијама, нападач из чиста мира употребио ватрено оружје и пуцао на полицајца Мичића који је, иако погођен, одмах узвратио и погодио нападача.

И С.И. је такође збринут у КЦ Војводине, његово стање је стабилно и ван животне је опасности, рекао је Божовић и напоменуо да је са нападачем на полицајца разговор обавио дежурни тужилац и припадници криминалистичке полиције.

Разговор је обављен и са другим особама које су се налазиле на лицу места приликом тог трагичног догађаја у новосадском насељу Адице.

Сви други подаци, како је рекао Божовић, важни за истрагу биће професионално рађени и саопштавани у мери која не угрожава вођење те истраге.

Извор: ПресОнлајн