Прочитај ми чланак

ДА ЛИ БАР-КОД заиста садржи број 666?

0

220px-UPC-A-036000291452Бар-код, наравно, су оне нама добро познате „црте“ и „бројеви“ на дословно свему. У 1973. години „госпoдин Бар-код“ (или можда гђа. Бар-код?) су тихо ушли у наш свет. За само 25 година, госп. Бар-код је дословно преузео Свет. Данас постоји бар-код за дословно све.

Постоје кратки бар-код, и дуги бар-код. Постоје мршави бар-код и дебели бар-код. Постоји поштански бар-код и интернационални бар-код. Постоји 2-Д бар-код. Од писама, до намирница, од игле до локомотиве – све је „обучено“ са „пријатељским“ „господином Бар-кодом“.

Примарни бар-код који је коришћен у САД-у је УПЦ (Universal Product Code) баркод. УПЦ је „оригинални“ бар-код. УПЦ је дизајниран за индустрију трговине намирницама. Због великог броја предмета, нормално означавање у трговини је било преспоро, тако да је требало пронаћи метод који би убрзао елиминисао „људске“ грешке на каси. Тако је 1973. године рођен баркод.

За обичног човека, бар-код изгледа јако компликовано и збуњујуће, али за компјутер је бар-код јако једноставан.

Како компјутер-скенер чита бар-код?

Један баркод број се састоји од седам делова. Један део је или црне или беле боје. Део који је црне боје ће се приказивати као „црта“, док ће се део који је беле боје, приказивати као празан простор. Други начин приказивања једног дела бар-кода је „1“ за један део, тј црна линија, и „0“ за један део, тј бели простор. На пример, број „1“ је састављен од седам делова „0.011.001“ или „простор-простор-црта-црта-простор-простор-црта“. Запамтите, један бар-код број захтева седам делова.

Исто тако, на УПЦ баркоду, исти бројеви на левој страни (Код Произвођача) је означен другачије него бројеве на десној страни (Код Производа). Леви бројеви су уствари „окренути“ бројеви или огледало кода или бројева с десне стране. На пример, ако је „црта“ на левој страни, на десној страни је „празан простор“.

Кодови десне стране се зову још и кодови „једнаких паритета“ зато јер је једнаки број „црних црта“ делова. Пример, ако је на десној страни број „6“ то је „101.000“, значи 2 броја једнаких паритета, тј делови „црних црта“. Још један пример, ако имамо на левој страни број „6“ то је „0.101.111“, значи да имамо 5 непарних бројева делова „црних црта“. Постојање различитих кодних бројева за сваку страну, омогућава бар-коду да се скенира у било ком смеру.

Следе табеле, код којих кодови на левој и десној страни одговарају кореспондирајућим бројевима, раздвојени у седам јединствних делова.

barcodes-and-666

Обратите пажњу, на пар ствари везаних за бар-код:

1. Као што је раније поменуто, леви и десни бројеве су „обрнути“ или „огледални“.

2. Сваки бар-код број је једнак „четири“ различита знака. „Знак“ може бити или „црни“ (црта) или „бели“ (простор). Знак варира у својој ширини, али су увек четири различита знака, 2 „црта“ знака и 2 „простор знака“. На пример, леви кодни број „1“ има „3 места (знак 1), 2 црте (знак 2), 1 простор (знак 3) и 1 црта (знак 4)“.

3. Кодови са леве стране увек почињу са „простором“ или бројем „0“, а завршавају са „цртом“ или бројем „1“. Десна страна је само супротна од леве, јер оно што почиње са „цртом“ или бројем „1“, увек завршава са „простором“ или бројем „0“.

barcode2a.gif

Знак бројчаног Система: Овај број је УПЦ бројчани систем који карактерише типове бар-кодова. Унутар УПЦ-а бар-код је обично са леве стране бар-кода. Стварни „бар-код“ је након прве „црте осигурања“. Знак бројчаног Система је у плавој боји у „Анатомији Бар-кода“ (слика горе).

Кодови – Знак бројчаног Система:

* 0 – Стандардни УПЦ број

* 1 – Резервисано

* 2 – Различита тежина предмета као што су воће, поврће и месо … итд

* 3 – Фармацеутска индустрија

* 4 – Трговински код за малопродају

* 5 – Купон (талон)

* 6 – Стандардни УПЦ број.

* 7 – Стандардни УПЦ број.

* 8 – Резервисано

* 9 – Резервисано

3 Црте Осигурања: Такође, ту су „3 осигуравајуће црте“. Оне су лоциране на почетку, крају и средини. Црте осигурања на почетку и крају кодиране као „црта-простор-црта“ или 101. Средишња црта осигурања је кодирана као „простор-црта-простор-црта-простор“ или 01010. Црте осигурања говоре компјутеру-скенеру где код произвођача и производа почиње и завршава. На пример, када компјутер-скенер прочита први код „101“ или црту осигурања, компјутер тада зна да ли следећи код који долази је код произвођача или код производа.

И када компјутер причита код „01.010“ или средишњу линију осигурања, компјутер тада зна који је следећи код који долази по реду. Сматра се да су 3 црте осигурања број „666“, који је скривен у бар-коду. Те 3 црте осигурања су означене на горњој слици зеленом бојом.

Да ли је број 666 скривен унутар УПЦ бар-кода?

Један од најпопуларнијих и шокантних оптужби што се тичу броја „666“ је то да је број 666 прикривено скривен у сваком УПЦ бар-коду. Књига Mari Stevard Relf „The Nev Monei Sistem 666“, издата 1982. године, је пионир учења о броју 666 који се налази унутар УПЦ бар-кода. Њена књига садржи преко 50 страница изврсне документације о УПЦ баркодовима. Њено откриће је цитирано у много публикација, спомињући Жиг Звери, у задњих петнаестак година.

Ево неколико примера:

barcode666

Време ће показати да ли је бар-код Жиг звери; међутим, очито је да сваки бар-код у себи садржи број 666.

Terri Cook, „Нови Светски Поредак – Знак или Жиг“, 1996:

„…Читав УПЦ баркод систем је веома заваравајуће дизајниран око неславне и срамотне нумеричке конфигурације, Библијски познате под бројем 666, Знак антихриста или сатане, ђавола (Откривење 13:16-18)…“ (Terri Cook, Нови Светски Поредак – Знак или Жиг, 1996 година., страница 376)

Bob Fralei, „Задњи дани Америке“, 1984:

„Интерпретација Универзалног Артикл Кода је највеће откривење због тога јер су три броја 666 радни бројеви за сваки Универзални Код Артикла. Свака група Универзалног Кода има три недефинисана броја. Сва три броја су број 6, тиме чинећи број 666, и тине заправо служе у сврху означавања и идентификације … „

„Ту нема одступања. Сваки Универзални Код артикла има 3 недефинисана знака чији је еквавилент број 6, декодиран у преводу значи број 666 … „( Bob Fralei, Задњи дани Америке, 1984., стр. 225, 228)

(borbazaveru.info)