Прочитај ми чланак

СРБИНУ ИЗ ХРВАТСКЕ ПРЕРЕЗАЛИ ВРАТ: Из Саве испливало тело, човеку одсекли и прст!

0

Spasoje Malić ubistvo_620x0

Беживотно тело припада Спасоју Малићу (67) пензионеру из Горњих Вијачана.

Пре седам дана из реке Саве у Хрватској извађено је тело Србина Спасоја Малића (67), пензионера из Горњих Вијачана, код Прњавора. Милић је пронађен са пререзаним вратом и без прста!

МОНСТРУОЗНА ПОРУКА

Добро упућени саговорници у ислеђивање ове врсте злочина једнодушни су у оцени да су детаљи пререзан врат, одсечен прст и његово одлагање у ципелу жртве, порука злочинца.
Износе се верзије да је реч о могућем “обрачуну мафијашких кланова”, “печату секте”, али не искључују чак ни могућност да је злочин последица наводних неспоразума унутар саме породице ?!

– Тело мог ујака Спасоја је већ допремљено и он ће бити сахрањен на месном гробљу у Вијачанима – потврдио је у четвртак Жељко Черековић, син Спасојеве сестре Љепосаве.

Полиција Словеније ради на разоткривању починилаца овог злочина, а једино што је сигурно је да је жртва живот окончала у пакленим мукама.

Тело је откривено на 80 километара од Љубљане. Један мештанин је на обали Саве пронашао ципелу у којој је био и одсечен прст. Убрзо је из реке извађено и тело мушкарца коме је био одсечен прст, па су иследници та два догађаја повезали.

Спасоје се тог кобног дана запутио у Загорје у намери да сину Раденку (41), који тамо живи, препише стан. У Љубљану кренуо аутобусом, јавивши сину да га чека на станици, пишу Словеначке новице.

– Знамо га као доброг човека. Бенефицирану пензију је зарадио у словеначким рудницима, а већ десетак година живи у Вијачанима. Недавно се развео од супруге Мирјане. Она и њихова ћерка живе у околини Бањалуке, а син је са породицом остао у Загорју – кажу за Спасојеве комшије, још у шоку.

На захтев словеначких колега “у циљу расветљавања убиства полиција РС салушала је више његових пријатеља и рођака.”

(Вечерње новости)