Прочитај ми чланак

Немачки бизнисмени против НАТО!

0

Европске компаније, а нарочито немачке, нашле су се у својеврсном „рату“ са политичарима и представницима НАТО пошто настоје да по сваку цену избегну санкције према Русији и тако заштите свој профит, наводе аналитичари.

nato--zastave-2013Политика је политика, али је Немцима најбитнији бизнис са Русијом 

Санкције против Русије због Украјине уништавају Кипар

Економске санкције против Русије „уништавају привреду Кипра“, упозорио је данас кипарски министар спољних послова, тврдећи да његова земља има право да не
примењују те санкције.
„Економски односи Кипра и Русије су веома јаки“, подсетио је Јоанис Касулидис у интервјуу за немачки дневни лист „Дие Велт“, и рекао да је „то разлог што (економске) санкције против Русије уништавају кипарску привреду“.

Према подацима агенције Блумберг, немачка влада је спремна на замрзавање продаје сателитске технологије Москви у вредности од 700 милиона евра. Међутим, консултант немачке владе Кристоф Херстел тврди да та информација може да буде лажна пошто није у интересу Немачке да осујети врло повољан посао.

Он сматра да су најаве додатних санкција покушај да се издејствују ниске цене гаса за Украјину. Херстел за „Глас Русије“ наводи да се мишљење САД коси са европским зато што САД желе много строже санкције и председник Барак Обама не пропушта ни дан да не говори о томе гласно.

Али, Европа не жури да га прати зато што то руши њен бизнис, односно европске фирме би могле да изгубе милијарде евра ако нагло прекину односе са Русима. У Немачкој постоји широк фронт против политике санкција земаља НАТО-а.

Фирме као што су „Сименс“ или „Фолксваген“ одбијају да спроводе санкције против Русије, што је невиђена појава после Другог светског рата. Постоје покушаји уцене које иницира Вашингтон, а реализује НАТО против Русије о питању цене гаса за Украјину, каже Херстел и оцењује да НАТО или земље ЕУ немају никаквог права да се мешају у „гасне преговоре“ Кијева и Москве.

Замислите да нека америчка компанија има несавесног купца попут Украјине – па она би одавно прекинула испоруке. Тако да се Русија понаша врло трпељиво, сматра Херстел.

(Вести)