Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Да ли ће Влада спасити Србију гашењем српских предузећа на Космету

0

Logo-Dveri-crveni-2014

На дан када државни медији брује о некаквој Вучићевој влади националног спаса, Срби са Косова и Метохије блокирали држе у пуној блокади магистрални пут Рашка – Косовска Митровица да би спречили државу у даљем гашењу фабрике „Лола“ из Лешке, од које живи две хиљаде Срба са КиМ!

Ту вест још ниједан медиј није смео да пренесе! Ево и зашто:

Око две стотине радника успоставило је пуну блокаду јутрос у шест часова и одлучни су да се не разилазе док Вучић не испуни предизборно обећање – а то је деблокада жиро рачуна „Лоле“. То је једини начин да та ковачница настави да послује, а радници да добију прву плату после пет месеци без динара! Рачун је блокиран 14. јануара 2014, због неисплаћених обавеза према фонду ПИО – 4 милиона главнице, а са каматама за три године дуг је нарастао на фантастичних 44 милиона!

Синдикат радника „Лоле“ истиче да су директор Канцеларије за Косово и Метохију, Александар Вулин и потпредседник Владе Александар Вучић на предизборном митингу у Лепосавићу обећали да ће држава одблокирати рачун ако „Лола“ уђе у систем реструктуирања- односно ако припреми комплетну документацију која је потребна за приватизацију и преда је Агенцији за привредне регистре и Агенцији за приватизацију.

– Када смо сва документа уредно предали, челници Лоле су више пута одлазили у Канцеларију за Косово и Метохију и обраћали се премијеру Дачићу, потпредседнику Вучићу, министру привреде Мировићу, али и председнику државе Томиславу Николићу. Проблем није решен! Ми смо учинили своје, а држава своје није учинила. Према томе, директно због њеног нечињења, око 2000 људи пети месец буквално нема од чега да живи – кажу окупљени и наглашавају да је и сама фабрика угрожена јер због блокираног рачуна не може да учествује на тендерима.

У држави у којој ништа не ради, „Лола“ је светли изузетак као фирма која може да послује на територији целе државе – али директно држава спречава у томе. Ми смо изгубили стрпљење! Блокада ће трајати до испуњења захтева, јер је на делу – хуманитарна катастрофа, поручују Срби са Косова и Метохије.

Државни медији се старају да ту поруку нико не чује!

(Двери)