• Почетна
  • ВИДЕО
  • НАЈВЕЋА КИНЕСКА ТАЈНА: Мистериозне пирамиде о којима Пекинг ћути! (Видео)
Прочитај ми чланак

НАЈВЕЋА КИНЕСКА ТАЈНА: Мистериозне пирамиде о којима Пекинг ћути! (Видео)

0

kineske-piramide-foto-youtube-1397569900-480355

Док је цео свет упознат са грандиозним, прастарим египатским пирамидама, већ вековима се скрива постојање извесних кинеских пирамида, које су непознате широј светској јавности, а кинеске власти чак тврде да је то обична измишљотина. Међутим, чини се да где има дима, има и ватре.

Наиме, у централној Кини у провинцији Шан-сји у такозваној „забрањеној зони“ откривено је преко стотину гигантских пирамида, од којих је најимпозантнија Бела пирамида висине невероватних 350 метара, чак два пута већа од чувене Кеопсове пирамиде у Египту.

Први пут се фотографија кинеских пирамида појављује у америчким војним досијеима и датира из далеке 1945. године, а ту је и остала наредних пола века.

Уз фотографију су се као докази наметнуле и многобројне приче америчких пилота у војника који су се у мистериозној регији нашли током Другог светског рата. Убрзо је ова прича заборављена и заташкана.

Педесет година касније, кинеске власти ипак су дозволиле једном странцу да загази на забрањено тло, додуше искључиво у пратњи тамошњих археолога. Немачки писац Хартвиг посветио се изучавању пирамида чији су резултат и две књиге „Бела пирамида“ и „Сателит богова“.

Брзорастући четинари скривају пирамидеХаусдорф је великом муком уопште посетио ову област, уз строгу забрану археолошког ископавања, а када је ипак објавио снимке са своје експедиције, Кинези више никада ниједном странцу нису дозволили да се приближи пирамидама. Шта више, у близини су подигли лансирну рампу за свој свемирски програм и тиме званично прогласили ту зону војно заштићеном и недодирљивом.

Ипак, свет је из Хаусдорфове авантуре успео да сазна бар неке појединости. У првој посети граду Ксиан у априлу 1994. године.

Немац је имао прилику да види само шест пирамида, али при повратку у августу исте године у снимку од 18 минута, који је кришом направио може се пребројати преко 100 пирамида.

У разговору са кинеским археолозима сазнао је и званични став државе, који изричито наглашава да ће тек будуће генерације смети да врше детаљна истраживања.

Како би заинтересовану јавност утишали, политички врх је чак наложио садњу брзорастућих четинара који су већ прекрили већи део пирамида, тако да се оне од густих шума кроз пар година неће ни назирати.

Хаусдорф је утврдио и да је већина пирамида оријентисана ка звездама и у смеру север-југ, те да су неке и руиниране, јер их је локално становништво намерно оштетило како би саградли куће. Држава не стрепи да ће мештани открити добру чувану тајну о пирамидама, јер исти живе изоловани од цивилизације, без струје, телефона или интернета.

Локално становништво оштећује пирамидеОно што се кроз историју дало ископати о овим пирамидама јесу списи са почетка прошлог века у којима се наводе тврдње будистичких свештеника да се по први пут пирамиде помињу у документима старим пет хиљада година и већ тада се означавају као „веома старе“.

Објашњење порекла и старости пирамида смештених на површини од 2000 квадратних метара треба потражити на артифактима и хијероглифима пронађеним на њиховим зидовима и у непосредној близини.

Актуелна кинеска власт и дан данас успешно сакрива чињенице о древним пирамидама, ипак сателитски снимци доказују да пирамиде заиста постоје и нису плод маште појединих радозналаца.

(Курир)