Прочитај ми чланак

Енглески медији објавили шокантну фотографију: Сви Срби морају умрети!

0

Британски Индипендент објавио је фотографију чији језив призор представља мрачан подсетник на време великог зла које је остало иза нама, и упозорава да светска страдања почињу када људи забораве људскост и патње које су због насиља прошли у својој историји.

 „Фотографија приказује погубљење које се одиграло у српском селу, у лето 1914. када је у њега ушла аустроугарска војска. Постоји још оваквих фотографија, а на овој видимо мушкарце, можда већ мртве, можда у ишчекивању погубљења“, објашњава Индипендент.

Фотографија је објављена у склопу „Историје Првог светског рата у 100 тренутака“ под насловом „Аустроугарска војска ликвидира српске цивиле“.

„Ове фотографије су скоро сигурно сликане од стране окупатора и показују само делић хорора који је српска нација преживела по почетку аустроугарске инвазије“.

„Популарна песма те године у Бечу“, наводи Индипендент, „била је  ‘Алле Сербен мüссен стербен’, тј. сви Срби морају умрети“.

Чувени британски медиј даље објашњава о страдању Срба за време Великог рата и наглашава речи историчара Антона Холцера „безбројни су и ситематизовани масакри који су извршени над српском популацијом. Војници су упадали у села и убијали ненаоружане мушкарце, жене и децу. Они су или стрељани, избодени бајонетима, или вешани. Цивили су убацивани у амбаре и живи спаљивани. Жене су одвођене на фронт и силоване, сељаци су узимани као таоци, убијани и мучени“, преноси „Индипендент“ уз осврт на још једну патњу српског народа.

„Српски народ није морао дуго да чека да се зло понови. Хитлерове трупе 1941. окупирале су Србију и почеле масакр цивилне популације. Немачки војници вешали су и убијали у огромним размерама. Они су чак носили и мале камере, па су слике страдања сада биле у боји, и померале су се“, објавио је „Индипендент“.

Овај текст реално приказује српске жртве и указује на то да чин Гаврила Принципа не означава наш народ као аутоматске кривце и негативце у једном од најкрвавијих сукоба у историји човечанства.

(Ало!)