Прочитај ми чланак

Кривичне пријаве због смрти мале Анастасије

0

aa

Отац преминуле девојчице Анастасије Трајковић каже да је у њеном лечењу учињено много пропуста, почевши од нишких лекара за које тврди да нису могли да успоставе дијагнозу. Он најављује кривичне пријаве против свих који су погрешили у лечењу.

Деветогодишња Анастасија Трајковић из Врања, која је боловала од хордома, тешког облика тумора, преминула је јуче ујутру у свом дому у Врању, пошто је дан раније упала у кому.

„Лекари су оманули на самом почетку. У Врању, уместо да раде биопсију, они су је оперисали. Нишким лекарима требало је 40 дана да нам кажу дијагнозу. Касније се испоставило да није била тачна. Лутали смо, а мојој принцези је било све горе. Бол је превелик“, прича отац Драган Трајковић.

Анастасија је у Прагу издржала 11 протонских зрачења, али је због погоршања болести пребачена у другу клинику за онколошке пацијенте. Шансе за њен опоравак тада више није било јер је тумор метастазирао. По повратку, неко време је била на Институту за мајку и дете, а после тога у болници у Врању, одакле је отпуштена кући, јер је то била и њена, али и жеља њених родитеља.

„Последњих дана причала нам је да има ружне снове. А онда пре него што је упала у кому питала је колико је сати. Када смо јој рекли да је четири сата, рекла нам је ‘одлазим у своју кућицу, тамо ме чекају другарице’. Поздравила се са нама и рекла да нас воли. То су биле њене последње речи“, прича уплакано Анастасијин отац.

 

(24 сата)